Video: Vueltal võidutses üllatusmees, Froome kasvatas eduseisu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Alaphilippe teenis oma karjääri kaalukaima võidu, kui ületas Vuelta kaheksandal etapil finišijoone esimesena.
Julian Alaphilippe teenis oma karjääri kaalukaima võidu, kui ületas Vuelta kaheksandal etapil finišijoone esimesena. Foto: Fotoreporter Sirotti Stefano/imago/Sirotti/Scanpix

Hispaania velotuuri kaheksanda mägise etapi (199,5 km) võitis oma karjääri suurima võidu teeninud prantslane Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors), kes edestas pärast viie kilomeetri pikkust esimese kategooria tõusu lõpulaskumisega kahe sekundiga nii sloveeni Jan Polanci (UAE) kui ka poolakat Rafal Majkat (Bora-Hanshrohe).

Ainsa Eesti ratturina Vueltal osalev Rein Taaramäe (Katjuša-Alpecin) lõpetas 181 mehe konkurentsis 171. koha (+20.27). Kokkuvõttes hoiab 30-aastane eestlane 165. kohta (+1:21.31).

Üldliidrina jätkab kuldset duublit jahtiv tänavune Tour de France’i võitja Chris Froome (Sky), kes ületas finišijoone 14. mehena grupis, mis kaotas võitjale 1.27. Kokkuvõttes suurendas britt edu teisel kohal paikneva kolumblase Esteban Chavesi (Orica-Scott) ees, kes jääb nüüd Froome’ist maha 28 sekundiga. Kolmandal positsioonil on Nicolas Roche (BMC, + 41 sek).

Homme on kavas 174 km pikkune üheksas etapp, mille jooksul tuleb ületada üks teise ja üks esimese kategooria tõus.

Video finišist:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles