Postimehe video: Konstantin Vassiljev ilmselt Kreeka vastu ei mängi

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondislane Konstantin Vassiljev.
Eesti jalgpallikoondislane Konstantin Vassiljev. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallikoondise mängujuht Konstantin Vassiljev pole pärast 11. augustil koduklubi Gliwice Piasti ridades saadud vigastust minutitki jalgpalli mänginud, ent liitus Eesti koondisega Kreeka ja Küprosega peetavateks MM-valikmängudeks.

Enne ärasõitu selgus, et Vassiljevi osalemine neljapäevases võõrsil-mängus Kreekaga on ebatõenäoline. Pigem rihitakse mõnekümneminutilist sekkumist pühapäevases kodumängus Küprosega.

«Võtame päev-päevalt ja vaatame. Reaalne on, et ta Küprose vastu mingil hetkel mängu lülitub. Kindlasti pole meie eesmärk Kostjat ükskõik mis hinnaga mängu toppida ja siis temast hooaja lõpuni ilma olla,» sõnas rahvusmeeskonna peatreener Martin Reim ja kinnitas, et Kreeka vastu Vassiljev suure tõenäosusega ei mängi.

* * *

Vassiljev ise suhtub olukorda rahulikult: «Võtan päev korraga. Jalg läheb kogu aeg paremaks, aga kas päevadest piisab, et 100% valmis olla, näitab juba aeg. Jalg peab olema täiesti terve, mingit ruumi riski jaoks ei tohi jätta.» Praegu jalg terve ei ole? «Sõltub, mida teha. 100%-liseks pingutuseks veel ei ole. Jooksutrennid on tehtud ja tasapisi hakkame koormust tõstma. Palli pole seni veel puutunud, aga iga päev mängib meie kasuks.»

Eesti koondisele seab Vassiljev eesootavateks kohtumisteks kõrged sihid. «Meeskonna eesmärk on head tulemused võimalikult hea mänguga. On näha, et jalgpallis on kõik võimalik. Tuleb lihtsalt organiseeritult mängida, teenida võib-olla punkte esimesest mängust ja siis kodus tuleb Küprost võita. Kui vaadata, mis klubid erinevates eurokarikatest alagrupiturniirile jõudsid, siis see näitab, et hea organisatsiooniga ja mänguga kaitsefaasis võib probleeme tekitada igaühele. Koondise eelmistest mängudest on küll veidi aega möödas, aga need olid väga positiivsed. Sealt on, mida kaasa võtta,» rääkis Vassiljev.

* * *

Peatreener Reim möönis, et Vassiljevi eeldatav puudumine muudab oluliselt Eesti koondise mänguplaani, sest mõlemas senises tänavuses valikmängus – võõrsil 0:0 Küprosega, kodus 0:2 Belgiaga – tegutses Vassiljev nö valeründaja (false nine) positsioonil ehk oli kaitsefaasis tipmine mängija, kes langes aga rünnakul allapoole, et edurivi saaksid moodustada ääremehed.

Süsteem oli loodud eesmärgiga kasutada ära Vassiljevi loovus ründefaasis, aga minimeerida meeskondlikku haavatavust, mis tuleneb tema vajakajäämistest kaitsefaasis. «Vassiljevi väljakul olemisega on mängustiil veidike teine. Tänu sellele ongi võistkonnas Rauno Sappinen, et Henri Anieri kõrval oleks rivistuses ka teist tüüpi ründaja.

Sergei Zenjov võib samuti tipus mängida, aga meil on hetkel äärtega probleeme. Neid pole ülearu palju, sest Siim Luts on samuti vigastatud. Ats Purje võib samuti äärel mängida. Aga eks seepärast olegi rivistuses juures veel üks noormängija (Martin Miller – toim), kes saab võib-olla samuti oma võimaluse,» rääkis Reim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles