Martin Reim: Metsa asendab Jääger ja Kreekas midagi ei säästeta

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim ei saa neljapäevases MM-valikmängus Kreekaga kasutada Karol Metsa, sest juuni alguses Belgia vastu teenis Mets valiksarja teise kollase kaardi, millega kaasnes võistluskeeld.

Mets on pärast 2014. aasta alguses koondisesse tõusmist kerkinud meeskonna jaoks asendamatuks mängijaks. Ta tegi ainsa pallurina algusest lõpuni kaasa kõik eelmise, EM-valiksarja mängud ning jätkas seda seeriat ka praeguses MM-valiktsüklis.

Peatreener Martin Reim andis täna lennujaamas enne äralendu Kreekasse mõista, et Metsa asendaja on sisuliselt juba selge: «Karol Mets on olnud paar aastat põhitegija, aga loodus tühja kohta ei salli – Enar Jääger on kohe olemas. Esimest korda minu peatreeneriks oleku ajal. Kaitseliin on enamvähem paigas. Seal ei ole suuri valikuid või midagi kuskilt paremaks muuta. Need poisid on valmis tegema häid mänge,» sõnas Reim.

Kõigi eelduste kohaselt tähendab see, et Eesti kaitseliini moodustavad neljapäeval (vasakult võttes) Ken Kallaste, Ragnar Klavan, Nikita Baranov ja Taijo Teniste ning Metsa-rollis ehk nö täiendava keskkaitsjana tegutseb Jääger. Pühapäevases mängus Küprosega, kui Mets rivistuses ja kindlasti ka põhikoosseisus tagasi, saab Reim kaaluda, kas kasutada Klavani keskkaitse-partnerina Baranovit või Jäägerit. Muidugi võivad kirjeldatud plaani muuta vigastused ja/või uued võistluskeelud.

Reimi üks kõnekamaid otsuseid oli 35aastase Aleksandr Dmitrijevi meeskonda kutsumine, kes siirdus juuli lõpus FC Infoneti ridades Norra tugevuselt kolmanda liiga klubisse Hönefoss. Kas see mängutase on tõesti Eesti koondise jaoks piisav? «Lähtusin, et sel mehel on väga korralikud kogemused ja ta tegi selle muudatuse alles hiljuti. Ma ei karda, et Dmitrijev oleks füüsilise poole pealt midagi kaotanud, sest jooksmist on Norra kolmandas liigas ilmselt rohkemgi kui Eesti kõrgliigas. Ja ma ei usu, et mänguline pool oleks tal nii kiiresti kadunud,» sõnas Reim.

Peatreener kinnitas ka, et ta ei vaata uuel nädalal eesootavaid kohtumisi paketina ehk kuigi punktilisa teenimine kodus Küprose vastu peaks olema oluliselt hõlpsam ülesanne kui võõrsil Kreekas, ei kavatse Reim seetõttu kedagi tagumise matši tarbeks säästa.

«Meil on tänavusest paar head kogemust paarismängude näol (kolm päeva pärast 0:0 viiki Küprosega alistati 3:0 Horvaatia ja kolm päeva pärast matši Belgiaga võideti 2:1 Lätit – toim). Peame jälgima, et kordusmänguks jaguks värskeid mehi ja jõudu, aga kindlasti ei hakka me Kreekas kedagi hoidma. Välja arvatud vigastustest tingitud põhjused. Suudame nende kahe-kolme päevaga uueks mänguks ära taastuda.

Hea esitus Kreekas on meie jaoks tähtis, sest võõrsil-mängud on selles tsüklis olnud meie jaoks väga keerulised, eriti just eelmisel aastal (Reim viitab mullu sügisel vastu võtta tulnud 0:5 ja 1:8 kaotustele Bosnia ja Hertsegoviinalt ning Belgialt). Tänavu oleme võõrsil korralikumalt mänginud (0:0 Küprosega ja 2:1 võit Läti üle Riias) ja loodame seda seeriat jätkata. Et kaitse peab ja oleksime rünnakul tugevamate vastu teravamad,» rääkis Reim.

Kreeka – Eesti MM-valikmäng algab neljapäeval kell 21.45 Ateenas ja Eesti – Küpros MM-valikmäng pühapäeval kell 19.00 Lillekülas, A. le Coq Arenal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles