Riias selgitati suvisel Simple Sessionil välja parimad trikiratturid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simple Summer Session 2017
Simple Summer Session 2017 Foto: Simple Session

Riia südalinnas toimunud Simple Summer Sessioni võitsid Kostja Andrejev ja Alex Donnachie, finaali pääses ka eestlane Roomet Säälik.

Talviti Tallinnas toimuv ekstreemspordifestival Simple Session korraldas 26. augustil Riia kesklinnas suurejoonelise trikirattavõistluse Simple Summer Session, mis meelitas tribüünidele sadu pealtvaatajaid. Võistlus oli pühendatud Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisele ning Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale.

Vabadusmonumendi sillale püstitatud 800-ruutmeetrises rulapargis päev otsa kestnud BMX pargi- ja tänavasõiduvõistlused päädisid vaatemänguliste finaalidega, mille võitjateks tunnistati vastavalt venelane Andrejev ja inglane Alex Donnachie. Pargisõidus tuli teiseks Daniel Dhers ja kolmandaks ameeriklane Justin Dowell, tänavasõidu hõbe ja pronks läksid Saksamaale, vastavalt Leon Hoppele ning Daniel Tüntele.

Kokku võistles Simple Summer Sessionil 39 trikiratturit 15 riigist, neist 7 eestlast. Finaalidesse pääses neist üks – eduka tõukeratturina maailmas kuulsust koguv, ent samal ajal ka BMXi pargisõiduga tegelev Säälik.

Simple Summer Sessioni Baltikumi parimad lunastasid endale võistlusel automaatselt kutsed talvisele Simple Sessionile, mis toimub 3. – 4. veebruaril Saku Suurhallis. Eestlastest tuli tänavasõidus parimaks Chris Patrick Tilk (kvalifikatsioonis 16. koht), lätlastest Kristaps Reimanis (finaalis 5. koht). Pargisõidus sai kutse võistlusele eestlastest Säälik (finaalis 8. koht), lätlastest Ernests Ebolds (finaalis 6. koht) ja leedukatest Martynas Lagauskas (kvalifikatsioonis 15. koht).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles