Renault ei taha Alonsole pettumust valmistada

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Scanpix

Kahekordne vormel 1 maailmameister Fernando Alonso (McLaren-Honda), kes teatas eelmisel nädalal, et tal on laual mitmed pakkumised, ei liitu kindlasti Renault’ga.

36-aastane hispaanlane kuulus Renault ridadesse aastatel 2003–2006 ning võitis selle aja jooksul oma mõlemad senised tiitlid. Lisaks sõitis ta kõnealuses meeskonnas ka hooajal 2008/2009. Alonso värbamiseks järgmisel hooajal polevat aga Renault’ tegevdirektori Cyril Abitebouli sõnul nad veel valmis.

Kindel on aga see, et kolmandat aastat järjest McLarenis sõitva hispaanlase jaoks jääb käimasolev hooaeg viimaseks, kuna kesise Honda mootori tõttu on Alonso pidanud pooleli jätma tänavu koguni kuus etappi 12st. Mees on ise aga teatanud, et soovib tuleval hooajal sõita maailmameistritiitli nimel.

Ehkki Renault on stabiilselt arenemas ning hoiab konstruktorite arvestuses Mercedese, Ferrari ja Red Bulli järel neljandat kohta, kardab Abiteboul, et nad ei suuda Alonsole pakkuda piisavalt konkurentsivõimelist masinat, mistõttu peaks ta pettuma.

«Kui me tahame midagi edukat korda saata, siis peavad kõik detailid olema konkurentsivõimelised. Me pole aga selleks veel valmis, kuid ma usun, et ta soovib kohe liituda meeskonnaga, kelle toel suudaks ta võidelda maailmameistritiitli nimel,» rääkis Abiteboul Autospordile.

«Me teame, et meil läheb veel arenemisega aega, kuid kindel on ka see, et üks asi, mida ma ei tahaks, oleks Renault masinaga sõitev pettunud olekuga Alonso,» tõdes ta.

Renault tegevdirektor Cyril Abiteboul. /James Moy Photography/PA Images/Scanpix
Renault tegevdirektor Cyril Abiteboul. /James Moy Photography/PA Images/Scanpix Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

«Ma pean mõtlema ja tegema otsuse järgmisel kuul,» ütles Alonso, kui temalt küsiti võimaliku Williamsisse siirdumise kohta. «Mul on mõned pakkumised. Oli neid juunis, juulis ja augustis. 60 protsenti nendest olen ma tagasi lükanud, ülejäänud 40 protsenti on laual,» sõnas kahekordne maailmameister eelmisel nädalal.

Alonso on tänavu punktikohal lõpetanud vaid kahel etapil (Azerbaidžaanis ja Ungaris – toim) ning hoiab MM-sarja üldarvestuses kümne punktiga 15. positsiooni.

Juba sel nädalavahetusel sõidetakse hooaja 13. etapp ehk Monza ringrajal peetav Itaalia GP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles