Eesti koondis naaseb aerutamise MMilt 13. kohaga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Joosep Karlson, Kaarel Alupere, Imre Pulai, Tarmo Tootsi ja Kaspar Sula.
Vasakult: Joosep Karlson, Kaarel Alupere, Imre Pulai, Tarmo Tootsi ja Kaspar Sula. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tšehhis Racices aset leidnud aerutamise maailmameistrivõistlustel Eesti koondis seatud eesmärke ei saavutanud. Parimaks tulemuseks jäi Kaspar Sula ja Kaarel Alupere 500 meetri kahesüsta 13. koht.

Maailmameistrivõistlused olid eestlaste aasta tähtsaim start. Ühtlasi ka tähtsaim hinnangu uue peatreeneri, ungarlase Imre Pulai esimese aasta tööle. Võistlustele mindi vastu enesekindlalt, kuid peamised eesmärgid ehk kohad finaalis jäid saavutamata.

Eestlaste parimaks kohaks jäi seekord Sula ja Alupere 500m kahesüste B-finaali neljas koht. «Tunne enne starte oli väga hea ja oleme Imre tööga väga rahul. Üle pika aja on tunda edasiminekut. Seekord küll finaali ei pääsenud. Aga väga pettunud ei ole, sest teame, et oleme õigel teel,» ütles Alupere.

Vanameister Tarmo Tootsi jäi  500 meetri distantsil ülimalt napilt välja B-finaalist. 1000m saavutas C-finaalis kaheksanda koha.

Koondise liider Joosep Karlsoni eesmärk oli finaalis sõita. Enne võistlusi läbipõetud kaks haigust olid teinud oma töö. Parimaks tulemuseks jäi 500 meetri distantsil 17. koht. Karlsoni jaoks ei ole see kindlasti tema võimetekohane tulemus.

Olümpiavõitjast peatreener on oma sportlaste tulemustega rahul. «Tegemist oli alles esimese suvega meie 4-aastasest tsüklist. Uute plaanidega kohanemine võtab aega ja kohe alguses suurt hüpet loota on ehk natuke palju. Kindlalt näen seda, et meie mehed on lähitulevikus võimelised tiitlivõistlustel medalite eest võitlema,» kommenteeris peatreener Pulai.

Eesti koondis oma eesmärke ei saavutanud. Seda enam võib rõõmu tunda lõunanaabrite Lätlaste üle. Limbaži klubi aerutaja Aleksejs Rumjancevs saavutas meeste 200 meetri distantsil kolmanda koha

Riikidest oli edukaim Saksamaa 12 medaliga, teine Hungari kümne medaliga ja kolmas Venemaa viies medaliga. Kokku võttis võistlustest osa 70 riigi sportlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles