Pinnoneni hiilgemäng tõi tema klubile superkarika

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pinnonen (sinises)
Mikk Pinnonen (sinises) Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Teisipäeva hilisõhtul algas Islandi käsipallihooaeg iga-aastase superkarikamänguga. Mikk Pinnoneni koduklubi UMF Afturelding alistas Reykjavikis peetud kohtumises meistermeeskonna Valuri 24:21 (12:12). Eestlane viskas tähtsas mängus neli väravat.

Traditsiooniliselt kohtuvad superkarikale riigi meister ja karikavõitja, ent kuna Valur tegi eelmisel hooajal kuldse duubli, siis tuli neile vastu karikafinalist Afturelding. «Saime väga hästi minema, juhtisime 3:0 ja 8:5, ent poolajaks püüdis Valur meid kinni,» kirjeldas Pinnonen kohtumise algust.

«Teisel poolajal domineerisime enamuse ajast, aga oskasime ikka hetkeliselt ka taha jääda,» lisas Pinnonen, kes 15:16 kaotusseisus algatas meeskonna uue tulemise. Esmalt viskas ta viigivärava, siis teenis karistusviske, mille Ernir Hrafn Arnason realiseeris ja siis viis täpse viskega Aftureldingi juba 18:16 juhtima.

«Jäin enda mänguga väga rahule,» tunnistas teist täishooaega Islandil alustanud pallur. «Treener tegi taktikalise lükke ja tõi mind avapoolajal vahetusest sisse ning mäng tõesti sujus. Neli väravat on hea, aga teenisin meeskonnale ka neli karistusviset ja andsin ohtralt resultatiivseid sööte.»

Kuigi alistati mullu kuldse duubli teinud Valur, ei pea Pinnonen võitu üllatuseks. «Islandi liiga on ülimalt võrdne ja kõik võivad kõiki võita. Meie tegime teisipäeval väga hea mängu, distsipliin oli paigas, kaitse toimis suurepäraselt ja eelmisel aastal veidi logisenud väravavahtide mäng oli ka super,» kiitis Pinnonen tervet meeskonda.

Juba laupäeval on Aftureldingil ees veelgi tähtsam mäng, kui EHF Cupi avaringis minnakse kodus vastamisi Norra klubiga BSK Handball Elite. Norralased lõpetasid mullu koduliigas põhiturniiri teisena, ent kaotasid siis üllatuslikult play-offi avaseerias.

«Karikavõit oli eurosarja algust arvestades väga tähtis – tõstis meie enesekindlust paari pügala võrra,» sõnas Pinnonen. «Eriti kui kaitsetegevust ning väravavahtide ja kaitse koostööd silmas pidada. Norra klubi on muidugi väga kõva, aga ootan huviga. Polegi pärast Rumeenia-perioodi kolm aastat tagasi eurosarjas mänginud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles