Poolfinaal – kired, veri ja pinge

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ tagamees Margus Klementsov üritab palliga askeldavale Rocki mängujuhile Giorgi Tsintsadzele peale hüpata – peaasi, et vastane ei pääseks viskele.
TTÜ tagamees Margus Klementsov üritab palliga askeldavale Rocki mängujuhile Giorgi Tsintsadzele peale hüpata – peaasi, et vastane ei pääseks viskele. Foto: Margus Ansu

Ühes korralikus play-off-mängus peab olema higi, verd ja pinget. Tartu Rocki ja TTÜ/Kalevi vahelises Eesti meistriliiga poolfinaalseeria esimeses mängus olid kõik need elemendid olemas. Õhus oli tunda kohamängude hõngu.



Kuigi pinge püsis lõpuminutini ja publik nägi lõpus minutiliste vaheaegade tulevärki, ei lubanud Rock olukorral hetkekski liiga kriitiliseks muutuda ja vormistas võidu 76:67.

Otsustava spurdi tegid tartlased neljanda veerandaja alguses, kui TTÜ patustas kolmel rünnakul järjest pallikaotusega. Just siis kärises vahe kümnepunktiliseks.

«Pallikaotused on need, mis otsustavad mängu,» nentis TTÜ peatreener Üllar Kerde. «Tegime 20 pallikaotust, lisaks ei saanud vabaviskeid sisse – kui meeskond tabab 17 viskest kaheksa, ei saagi võita.»

Tegelikult oli Rock korraks näiliselt turvaliselt ees ka esimesel poolajal, ent edu sulas kärmelt. «Viskasime paar korda alt mööda, seejärel läks mäng kaugvisete peale,» meenutas Visnapuu esimese poolaja mõõna.

«Meile on omane, et kui kusagil tekib ebakindlus, levib see tervele meeskonnale. Õnneks suutsime lõpuni mängu kontrollida. Kui aga edaspidi tahame sellist olukorda vältida, tuleb oma võimalused ära realiseerida.»

Kerde sõnul andis eilne mäng kindlust, et poolfinaalis on võimalik Rocki võita. Parim võimalus avaneb juba homme, kui samad meeskonnad kohtuvad kolme võiduni peetava seeria teises kohtumises Tallinnas.

«Püüame teha kõik, mis meie võimuses,» kinnitas Kerde. «Aga olgem ausad, Rocki vahetused on kvaliteetsemad. Meil on ju vaid kolm meest, kes karjääri jooksul nii tähtsates mängudes põhiraskust kandnud, ülejäänud on seni olnud mõne minuti mehed.»

Kuid kus oli veri? Punased tilgad jäid esimesse poolaega. Rocki tagamehe Rain Veidemani käsi tabas TTÜ mängujuhi Valmo Kriisa suud. Vanameistri kaks esimest hammast nihkusid paigast ja meeskonna füsioterapeut Martin Vahimets pidi riietusruumis tükk aega mässama, et verejooksu pidama saada. Veideman sai käele aga korraliku haava, mille Rocki füsioterapaut Peeter Nigol niidi ja nõelaga kokku traageldas.

Mõlemad vaprad mehed – mullused meeskonnakaaslased – jätkasid mängu ja olid lõpuni välja oma meeskonna oluliste tegelaste hulgas. Veideman piirdus küll vaid nelja punktiga, vanameister Kriisa kontosse kanti kaheksa silma ja viis söötu.

Sellega polnud aga probleemid lõppenud. Kohtumise lõpu eel väänas hüppeliigest Rocki tagamees Silver Leppik. Esialgu pole selge, kas ta saab homme seeria teises mängus meeskonda aidata.

Korvpall

Eesti meistriliiga poolfinaal

Rock – TTÜ 76:67.

Rock: Tsintsadze, Eziukwu 16, Allingu 14, Doronin 8, Eichfuss 7, Sokk 6, Paade 5, Veideman 4.
TTÜ: Osby 23, Archibald 12, Pilk 11, Kriisa 8, Pärn, Kaja 4, Roos 3, Klementsov 2.
Rock juhib seeriat 1:0

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles