Blogi ja galerii: USA lahtistel jätkab vaid üks eestlane ning see pole Anett Kontaveit (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Karjääri jooksul esimest korda suure slämmi turniiril paigutust (26.) omav Anett Kontaveit kaotas US Openil avaringis maailma edetabelis 37. kohal paikneva tšehhitarile Lucie Šafarovale 7:6, 1:6, 4:6. 

Kontaveit tegi matšis suisa üheksa topeltviga Safarova viie vastu. Mõlemad tennisistid lõid neli ässa. 

ENNE MÄNGU:

Šafarova ja Kontaveit omavahel varem kohtunud pole. Seejuures oli Šafarova veel kaks aastat tagasi maailma edetabelis viiendal kohal, kuid vigastus langetas ta tahapoole.

Tänavuse hooaja suure slämmi turniiridel on eestlannal läinud paremini: Austraalias langes Kontaveit esimeses ringis, Šafarova teises, Prantsusmaal jällegi Šafarova esimeses ning Kontaveit teises. Wimbledonis jõudis Šafarova teise ning Kontaveit kolmandasse ringi.

Kihlveokontorites peetakse Kontaveiti matšis autsaideriks. Ilmselt on koefitsiente mõjutanud Eesti esireketi kaks eelmist turniiri - nii Cincinnatis kui ka New Havenis langes ta konkurentsist avaringis. Igatahes Williams Hill pakub Safarovale võidukoefitsienti 1,8 ja Kontaveidile 2,0. Betfairis on numbrid 1,85 vs 2,01.

Kui avaringis peetakse Kanepi šansse suuremateks, siis turniiri lõikes mitte. Kontaveidi tiitlivõidu koefitsient maailma suuremates kihlveokontorites kõigub vahemikus 67,0 - 151,0 (Betfairis 247,0) kunas Kanepi puhul on samaks vahemikuks 401,0 - 1001,0 (Betfair 950,0).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles