POSTIMEES KREEKAS Martin Reim: Vassiljev paraneb, kuid ei alusta homme kindlasti

Kristjan Jaak Kangur, Pireus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise pressikonverents enne MM-valikmängu Kreekaga.
Eesti jalgpallikoondise pressikonverents enne MM-valikmängu Kreekaga. Foto: Pm

Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim ütles enne homme toimuvat MM-valikmängu Kreekaga, et eeldatavasti minnakse taas mängima kaitsest lähtuvalt, kuid lootusega kreeklasi vasturünnakutel nõelata.

«Eesti jaoks on võõrsilmängud alati keerulised ja selles valiksarjas pole meil võõrsil eriti hästi läinud. Püüame seekord paremini hakkama saada,» tõdes Reim alustuseks. Kreeka ajakirjaniku küsimusele Eesti motivatsiooni kohta vastas ta: «Tean tabeliseisu hästi. Kreeka jaoks on tegu tähtsa mänguga, meil on aga samuti oma ambitsioonid. Tahame grupis paremat kohta saavutada, sellest motivatsiooniks piisab.»

Esimene omavaheline mäng Tallinnas oli võimalusterohke, ent homse kohtumise eel jääb Reim pigem ettevaatlikuks. «Loodan, et tuleb samasugune mäng, aga seekord mängime siiski Kreekas ja palju sõltub kreeklaste taktikast. Loodetavasti oleme kõigeks valmis ja suudame samuti rünnata. Toonase mängu iseloom oli normaalne, me ei jäänud väga hätta, aga kindlasti olid meie suureks probleemiks tolles mängus ja üldse eelmisel aastal standardolukorrad. Oleme proovinud seda elementi võimalikult palju parandada,» sõnas ta.

«Kui teeme ise asju õigesti, oleme võimelised Kreeka suguse meeskonna vastu initsiatiivi hoidma ja oma mängu peale suruma. Kreeka vastu see kohati isegi õnnestus. Aga samas on Kreeka taktikaliselt meeskond, kes sageli lubab mängida, püsib ise kaitses ja ootab oma vastuvõimalusi. Kindlasti ei saa tõmmata võrdusmärki oktoobrikuise ja homse mängu vahele, olukord valikgrupis on neile teine kui siis ja lõpusirgel on neile ülitähtis, et nad meie vastu ei eksiks. Aga me üritame teha kõik, et nad eksiksid!»

Kui kiirelt paranevad praegu vigastustega hädas olevad Konstantin Vassiljev ja Siim Luts? «Kõigi tervis läheb kogu aeg paremaks. Kui küsida, kas Kostja homme mängib, siis kindlasti ta ei alusta – seda me ei saa lubada. Meile on tähtis, et need mängijad püsiksid terved valikmängude hooaja lõpuni. Kindlasti näeb meie meditsiinipool vaeva, et mehed saaksid terveks ja mõnigi on homme ka kindlasti väljakul,» sõnas Reim.

Kas homse eeldatava mängupildi osas võib tõmmata paralleele märtsikuise mänguga Küprose vastu, kellega Eesti leppis 0:0 viiki? «Kui eelmise aasta tulemusi võõrsilt vaadata, siis pidime midagi ette võtma, et mängus püsida. Kuni taga on null, on võimalik selliseid mänge võita. Ma pole Küprose vastu tehtud esitusega kindlasti mänguliselt nii rahul kui tulemusega, aga oma võimalused meil olid. Kreeka pole kindlasti kerge koht, kus võõrsil mängida, aga kui jääme ainult kaitsesse, siis on ka keeruline vastast pidurdada. Peame suutma teravust vastu tekitada,» nentis Reim.

Kapten Ragnar Klavan, kes on Liverpoolis tänavu hooaega pigem pingimehena alustanud, sõnas, et kahtlemata kasvatab selline olukord mängunälga. Kuidas aga suhtub ta Vassiljevi puudumisse? «Kostja on üks liidritest ja tema puudumine annab kindlasti tunda, aga sisemise põlemise loomine ei ole ainult kapteni või treenerite õlul. Meil peab olema ühtne siht, meeskonnas pole kunagi tähtis ainult üks mängija. Tulevad teised mehed, kes peavad kellegi puudumist millegi muuga korvama,» uskus Klavan. «Ja Kostja pole kuskile kadunud, ta on igas trennis meil olemas,» täiedas kõrvalt Reim.

Eesti eeldatav algkoosseis homseks MM-valikmänguks Kreekaga, mis algab Georgios Karaiskakise staadionil kell 21.45:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles