Kanepi kahel päeval mängimisest: vihm tuli mulle võib-olla kasuks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kaia Kanepi tagasitulek suurde tennisesse sai täna US Openil uue peatüki, kui 32-aastane eestlanna alistas põhiturniiri avaringis WTA pingereas 77. kohal paikneva 37-aastase Francesca Schiavone 0:6, 6:4, 6:2. Kahel korral vihma tõttu peatatud kohtumine lükkus edasi tänasesse, kuid Kanepi sõnul oli vihmapaus talle tegelikult kasulik.

Kanepi ja Schiavone matš peatati teisipäeval itaallanna 6:0, 2:4 eduseisul. Tol hetkel tundus, et vihm tuli eestlanna jaoks halval hetkel, sest Kanepi oli just end ilusti mängu sisse saanud. Tegelikult oli vihmast eestlannale hoopis kasu.

«Võib-olla see vihm tuli isegi natuke kasuks. Alustasin eile suhteliselt kangelt. Kui kvalifikatsioonis polnud ma ükski kord närvis, siis põhitabelis juba olin. Sain täna uuesti alustada ja sel korral mitte nii närviliselt,» ütles Kanepi Postimehele.

0:6 šokkalgust kommenteerides põhiturniirile läbi kvalifikatsiooni jõudnud Kanepi väsimuse taha ei ajanud. Ta tunnistas, et eelkõige oli tegu üle kahe aasta taas suurel slämmil põhitabelis mängimisest tingitud närvilisusega. «Täna ma sellele enam ei mõelnud, läksin lihtsalt mängima vabamalt,» ütles Kanepi

Tegelikkuses on vihmast tingitud mängupausid mängijatele suhteliselt tüütud. Eriti siis, kui ollakse heas hoos. «Suurt midagi nende ajal teha pole. Lihtsalt ootad ja vaatad, hoiad end soojas. Õnneks pausi eel ma heas hoos polnud,» naljatas Kanepi.

Kui eestlanna esimesi tagasitulekusamme suurde tennisesse tegi, ei osanud ta oodata, et mängib juba augustikuu lõpus US Openi põhiturniiri teises ringis. «Ma ei mõelnud siis nii kaugele ette, aga ega ma tegelikult seda arvata ei osanud. Uuesti alustada ei olnud lihtne, aga tunnen, et olen heas vormis ning treeningutel olen hästi mänginud.»

Küsimusele, kas vana hea Kaia Kanepi on tagasi, vastas eestlanna: «Selleks läheb veel aega, paari mängu põhjal küll seda öelda ei saa. Olen praegu rahul tennisega mida mängin, kuigi võistlusmänge pole veel nii palju mänginud, kui tahaksin.»

Samal ajal tunnistab Kanepi, et tema vanuses polegi võib-olla kõige targem võistluskalendrit liiga pikaks ajada. On ju tennisemaailmal hea eeskuju võtta 36-aastase Roger Federeri pealt. «Võistlused on kindlasti huvitavamad kui trennid, aga vanusega tuleb ka vaadata, palju võistelda ja palju trenni teha. Federer on hea näide, ta võistleb vähem ja treenib rohkem,» ütles Kanepi.

Järgmisena kohtub Kanepi belglanna Yanina Wickmayeriga, kellega on varem mänginud suisa kuuel korral. Tõsi, viimati läksid nad vastamisi 2011. aastal Brüsseli turniiril, kui Kanepi kaotas 1:6, 6:4, 5:7. «Ta on agressiivne mängija, seda stiili ta pole ilmselt muutnud. Viimasel ajal pole tema mänge näinud,» kommenteeris Kanepi oma teise ringi vastast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles