Kontaveit õnnetust seeriast: kolm nappi ja vastikut kaotust, muidugi on kahju! (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Julio Cortez/AP

Anett Kontaveit kaotas USA lahtistel Lucie Šafarovale 7:6, 1:6, 4:6 ning langes juba kolmandat turniiri järjest avaringis konkurentsist. Eestlanna tõdes, et vastased on olnud väga tugevad ning tal on olnud raske leida rohtu nende agressiivse mängustiili vastu.

«Esimene sett oli väga tasavägine, kõik oli hästi võrdne. Teises setis hakkas ta paremini mängima ning ta oli väga agressiivne,» selgitas Kontaveit Eesti ajakirjanikele, et taolise mängustiiliga oli raske kohaneda.

«Ta tõrjus paremini kui esimeses setis ning mina hakkasin natuke pehmemalt mängida. Kolmandas setis jätkus kõik samamoodi: tema mängis agressiivselt, minu esimesed servid ei läinud sisse,» selgitas Kontaveit.

Eestlanna jäi otsustavas setis 2:5 taha, kuid oli lähedal ka mängu enda kasuks pööramisele. «4:5 peal oli ka veel võimalus, aga kahju, et see ära läks. Tasa mängu pealt juhtus sama. Lõpp oli tihe, aga mis teha. Kahju,» nukrutses ta.

Kontaveit on kolmel järjestikusel USA turniiril pidanud reketid pakkima juba avaringis. Cincinnatis kaotas ta kahekordsele Wimbledoni tšempionile Petra Kvitovale (WTA 14.) pärast 6:1 võidetud avasetti kaks järgmist numbritega 6:7 (2) 3:6; New Havenis alistus ta tulemusega 4:6, 7:6, 6:3 Mirjana Lucic-Baronile, nüüd maailma edetabeli 37. reketile Lucie Safarovale. Kaotused eestlannat murelikuks ei tee, kuid ühine nimetaja on neil küll: nad on väga tugevad vastased.

«Esimeses ringis on mul olnud kõik rasked vastased, kes on väga agressiivse mängustiiliga. Selliste mängijate vastu on eriti raske rütmi ja mängu leida, sest olin enne USAsse tulekut pidanud viimased mängud teistsugusel kattel, liival, lisaks tuli sisse väike paus. Kolm nappi ja vastikut kaotust, muidugi on kahju. Aga sellest peab proovima õppida, et järgmine kord paremini saada,» sõnas Kontaveit.

Millegi taha ta ei poe ning ka juulis teda seganud vigastus tunda ei anna. «Võib-olla on vastastel viimasel ajal vorm veidi paranenud ning nad on saanud rohkem mängida, aga ma ei ütle, et mul oleksid halvemad tingimused. Need kaotused on olnud ülinapid, aga midagi katki pole!»

Järgmisena võistleb Kontaveit kolm nädalat Hiinas 18. septembril algaval Guangzhou turniiril ja seejärel 30. septembrist peetaval Pekingi turniiril. «Keegi ei taha esimeses ringis kaotada. Kindlasti ei taha ma ka Hiinas esimeses ringis kaotada, annan endast ikka parima,» sõnas Kontaveit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles