Draama Vueltal! Üldliider Froome kukkus kaks korda

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome kukkus 12. etapi lõpulaskumisel kaks korda, aga säilitas üldarvestuses liidrikoha.
Chris Froome kukkus 12. etapi lõpulaskumisel kaks korda, aga säilitas üldarvestuses liidrikoha. Foto: JOSE JORDAN/AFP

Hispaania velotuuri 12. etapi (160,5 km) võitis poolakas Tomasz Marczynski (Lotto Soudal). Üldliider Chris Froome kukkus lõpulaskumisel kaks korda, aga säilitas esikoha.

33aastane Marczynski, kes võitis tänavusel Vueltal ka kuuenda etapi, ründas viimasel tõusul ning suutis edu lõpuni hoida. Peagruppi tõi ärevust karjääri viimasel suurel velotuuril võistlev hispaanlane Alberto Contador, kes ründas lõpulaskumisel.

Froome'i meeskond Sky sai asja justkui kontrolli alla, aga siis kukkus üldliider kaks korda järjest. Meeskond tuli britile kohe appi, aga finišisse jõuti siiski peagrupist hiljem, mis tähendas, et Froome kaotas etapiga 20 sekundit üldarvestuse teise koha mehele, itaallasele Vincenzo Nibalile (Merida), kes kaotab nüüd kokkuvõttes Froome'ile 59 sekundit.

Contador vähendas vahet Froome'iga 42 sekundi võrra ja jääb nüüd liidrile alla 3.13-ga ja on üheksas.

Rein Taaramäe sai täna 120. koha (+20.00) ja on kokkuvõttes 161. (+2:37.26).

Hispaania velotuuri 12. etapi võitja Tomasz Marczynski. / Fotoreporter Sirotti Stefano/imago/Sirotti/Scanpix
Hispaania velotuuri 12. etapi võitja Tomasz Marczynski. / Fotoreporter Sirotti Stefano/imago/Sirotti/Scanpix Foto: Fotoreporter Sirotti Stefano/imago/Sirotti
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles