Tõnis Sildaru Kelly debüüdist rennisõidus: läks hästi, aga oli ka õnne

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Miles Holden/Red Bull Content Pool

Kui Kelly Sildaru krooniti kevadel rennisõidus juunioride maailmameistriks, ei proovinud ta reaalselt jõudu ala parimatega. Selleks avanes esimene võimalus alles MK-hooaja avavõistlusel Uus-Meremaal ja meie suusaneiu sai kohe kirja teise koha Cassie Sharpe’i järel ning valitseva X-mängude ala tšempioni Marie Martinod ees.

«Läks hästi ja oli õnne,» võttis Kelly võistluse kokku tema treenerist isa Tõnis Sildaru. «Võitja suudab kindlasti teha parema runi, kui seekord – raskemate trikkidega ja natukene kõrgemal. Kolmas koht suudab kindlasti teha parema ja ka teised, kes sinna tahapoole jäid. Päris nii see pole, et Kelly tänase seisuga kindlalt esikolmikusse kuulub. Nii mustvalge asi pole.»

Samas võinuks ka Kellyl juba täna minna paremini – tema kahe sõidu parim skoor oli 90.20 silma, samas kui Sharpe sai kirja 91.00. «Ühel hüppel ei saanud Kelly kummaski sõidus haaret kätte – sinna läks kindlasti punkt-kaks kaduma,» nentis Tõnis Sildaru, et ideaalse esitusega tegu polnud. «Selliseid asju ikka oli ja areneda on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles