Ülevaade: millistel F1-sõitjatel on uueks hooajaks leping taskus?

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari jätkab duoga Kimi Räikkönen (vasakul) ja Sebastian Vettel.
Ferrari jätkab duoga Kimi Räikkönen (vasakul) ja Sebastian Vettel. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

Käimasolev vormel-1 hooaeg on jõudnud Itaaliasse legendaarsele Monza ringrajale, kus peetakse hooaja 13. etapp. Pärast eelolevat nädalavahetust jääb hooaja lõpuni seitse ruudulist lippu ning mitmetele võidusõitjatele võivad need seitse olla tuleviku mõttes äärmiselt olulised.

Täiskomplekti on kokku pannud ehk kahe sõitjaga uueks hooajaks lepingud sõlminud vaid kolm meeskonda – tippmeeskonnad Ferrari ja Red Bull ning keskmike hulka kuuluv Haas.

Ferrari teatas uutest lepingutest möödunud nädalal. Kolmekordne maailmameister Sebastian Vettel sõlmis Punastega (Ferrari hüüdnimi – toim) uue kolmeaastase lepingu, Kimi Räikkönen jätkab meeskonnas esialgu kuni järgmise aasta lõpuni.

F1-sõbrad on pikalt spekuleerinud teemal, millal üks Red Bulli pilootidest parematele jahimaadele siirdub. Austria meeskonnal on tagala kindlustatud. Daniel Ricciardo on tiimiga seotud 2018. aasta, Max Verstappen 2019. aasta lõpuni.

Haasis sõidavad sarnaselt tänavusele hooajale ka järgmisel aastal Kevin Magnussen ja Romain Grosjean. Parematel päevadel suure kolmiku (Ferrari, Mercedes ja Red Bull) järel magusaid punkte noppiv Haas hoiab meeskondlikus arvestuses seitsmendat kohta.

Mercedese esipiloot on vaieldamatult Lewis Hamilton ning temalgi on koht järgmiseks aastaks olemas. Teise sõitja positsioon pole veel kindel – valitseva maailmameistri Nico Rosbergi asemele toodud Valtteri Bottas on koha ilusti välja sõitnud ning suure tõenäoliselt pakutakse talle uut aastast lepingut.

Lisaks eelmainitutele sõidavad kindlasti uuel hooajal kuninglikus sarjas järgmised võidusõitjad: Esteban Ocon (Force India), Stoffel Vandoorne (McLaren), Carlos Sainz juunior (Toro Rosso) ja Nico Hülkenberg (Renault). Kokku on endale järgmiseks hooajaks lepingu sõlminud 11 võidusõitjat.

Kõige suurem küsimus ripub kahekordse maailmameistri Fernando Alonso kohal. Hispaanlane on varasemalt öelnud, et soovib kihutada konkurentsivõimelises meeskonnas – seda pole McLaren viimased aastad olnud. Teda seostatakse tugevalt Renault’ ja Williamsiga.

Milliste sõitjatega meeskonnad lepingud sõlmivad ning millal selguvad kõik 2018. aasta piloodid? Tõenäoliselt saame nendele küsimustele vastused lähitulevikus.

VORMEL-1 PILOODID 2018. AASTAL:

  • Ferrari: Sebastian Vettel, Kimi Räikkonen
  • Force India: Esteban Ocon, -
  • Haas: Romain Grosjean, Kevin Magnussen
  • McLaren: Stoffel Vandoorne, -
  • Mercedes: Lewis Hamilton, -
  • Renault: Nico Hülkenberg, -
  • Red Bull: Daniel Ricciardo, Max Verstappen
  • Sauber: -
  • Toro Rosso: Carlos Sainz juunior, -
  • Williams: -
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles