Raudvaraks tõusnud Teniste vallutab tippe tasa ja targu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taijo Teniste on juba aastaid harjunud Eesti koondise särgis madistama maailma tippnimedega. Fotol on temaga hätta jäänud horvaat Ivan Perišic.
Taijo Teniste on juba aastaid harjunud Eesti koondise särgis madistama maailma tippnimedega. Fotol on temaga hätta jäänud horvaat Ivan Perišic. Foto: Erik Prozes

Üks Eesti jalgpallikoondise viimaste aastate usaldusväärsemaid mehi, paremkaitsja Taijo Teniste armastab küll vabal ajal tõusta Norra mäetippudesse, kuid jalgpalli mängides eelistab pigem jalad kindlalt maas hoida. Kuigi Tenistet võib lugeda juba koondise raudvara hulka, pole ajakirjanikud temaga palju juttu teinud ja tundub, et Tenistele nii sobibki. «Eelmise koondiselaagri ajal ju alles uuriti minu elu kohta,» muigab ta intervjuu alustuseks tagasihoidlikult.

Taijo, Eesti koondise fännid peavad sind üheks usaldusväärsemaks mängijaks, kes teeb töö alati kõrgel tasemel ära. Kas stabiilsus on asi, mida sa ka ise kõrgelt hindad?

Pigem olen vist jah silma jäänud sellise mängijana, kes ansamblist välja ei lange. Arvan küll, et sõna «stabiilsus» iseloomustab mind hästi. Kui endast kõik annad, ei jää pärast mängu midagi kripeldama – see on minu jaoks peamine. Võib-olla sealt see stabiilsus tulebki?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles