Tugevas vihmasajus võidutsenud Hamilton tegi ajalugu, esireast alustab ka Williams

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: MAX ROSSI/REUTERS

Vormel-1 sarja 13. etappi ehk Itaalia GPd alustab esikohalt karjääri 69. kvalifikatsioonivõidu teeninud Lewis Hamilton (Mercedes). Eelmisel nädalavahetusel selles arvestuses legendaarse Michael Schumacheriga ühele pulgale jõudnud britt on tänasest rekordi ainuomanik. «Sellel ajaloolisel ringrajal rekord püstitada – ma ei suuda seda uskuda,» sõnas Hamilton kvalifikatsiooni järel.

Kvalifikatsiooni alguses tegi tugeva vihmasaju tõttu avarii Romain Grosjean (Haas) ning võistluse korraldajad otsustasid ohutuse mõttes kvalifikatsioon peatada. Võidusõitjad pääsesid uuesti rajale alles enam kui kahe tunni pärast.

Kui teises sessioonis vihmasadu enam nii palju sõitjaid ei seganud, siis kolmandas ehk otsustavas faasis hakkas taas rohkem sadama. Hamiltoni järel hõivasid teise ja kolmanda koha vastavalt Max Verstappen ja Daniel Ricciardo (mõlemad Red Bull).

Nemad peavad stardirivis oma väljasõidetud kohad loovutama. Nimelt vahetati Ricciardo vormelil viienda korda sel hooajal sisepõlemismootor, viiendat korda turbolaadur ning kuuendat korda MGU-H nimeline osa, mis saab turbost taastuvenergiat. Seetõttu kaotab ta stardirivis 20 kohta. Verstappeni vormelil vahetati viiendat korda sisepõlemismootor ja MGU-H, mis toob talle kaasa 15-kohalise karistuse.

Seega alustab homset põhisõitu Hamiltoni kõrvalt esireast täna neljanda aja välja sõitnud Lance Stroll. Teisest reast alustavad Esteban Ocon (Force India) ja Valtteri Bottas (Mercedes) ning neile järgnevad kordurajal võistlevad Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel (mõlemad Ferrari).

TULEMUSED:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles