USA lahtistel 16 parema hulka pääsenud Kanepi: ma olen sõnatu

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Kaia Kanepi.
Võidukas Kaia Kanepi. Foto: Peter Morgan/AP

Endine Eesti esireket Kaia Kanepi (WTA 418.) võitis USA lahtiste kolmandas ringis jaapanlannat Naomi Osakat (WTA 45.) 6:3, 2:6, 7:5 ning sammus 16 parema hulka. Eestlanna kommenteeris oma saavutust sõnaga «uskumatu». 

«Ma olen suht sõnatu, naeratus ei taha näolt kaduda,» olid päevakangelase esmased kommentaarid. Ta jätkas: «Vastane mängis väga hästi, teises setis tundsin, et hakkasin kiirustama ja eksima ning kaotasin sellega enesekindlust.»

Kanepi tunnistas teises setis jaapanlanna selget üleolekut ning tegi otsustavaks setiks vigade parandused. «Ma proovisin kiiresti ära unustada teise seti ja uuesti energilisemalt tegutseda ning mitte kohe punkti lõpetada, vaid mängida enesekindluse leidmiseks pikemaid punkte.»

Mis olid tänase mängu võtmemomendid? Kas kogemused? «Ma arvan, et mängu lõpus võis see (kogemus – toim) määravaks saada. Tundsin, et ta ei servinud enam nii kõvasti ja mul oli lihtsam tõrjuda. Ma ei tea, kas ta natuke närveeris, aga mina proovisin hästi külmaks jääda – kogemused tulid kasuks,» selgitas Kanepi.

Kui väljakul alistas Kanepi jaapanlanna, siis tribüünidel oli Osaka toetajaid Kanepi poolehoidjatest märkimisväärselt rohkem. «Tegelikult see võib-olla isegi innustas mind, et minu poolt ei olda,» sõnas Kanepi.

Pauside ajal istus Kanepi pingil, pea valge rätiku all peidus. «Melu ja rahvast on lihtsalt nii palju, väljakul on palju liikumist ja silmad said puhata,» ütles Kanepi ning lisas, et teda häiris kaamera positsioon.

16 parema hulka murdmine on olnud raske töö ja vaev. Kanepi on tulnud läbi kvalifikatsioonikadalipust kui ka esimesest kolmest ringist põhiturniiril. «Tegelikult olen ennast ka üllatanud. Ma ei arvanud, et nii kaugele võiksin jõuda kaks kuud pärast tagasitulekut. Arvestasin, et läheb kauem aega,» oli eestlanna positiivselt üllatunud.

Kanepi läheb kaheksandikfinaalis vastamisi maailma edetaelis 38. kohal asetseva Daria Kasatkinaga (Venemaa), kes alistas täna 6:3, 6:2 Prantsusmaa lahtiste tänavuse tšempioni Jelena Ostapenko (Läti). «Ma olen temaga mänginud, vist isegi kaks aastat tagasi. Rohkem temast midagi ei tea, pole jälginud tema tegemisi,» ütles Kanepi ning lisas, et proovib endale pingeid mitte peale panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles