Hispaania uus põlvkond tõestas kõrget kullaproovi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isco (esiplaanil) hullutab Hispaania publikut, Itaalia koondise vanameistril Daniele De Rossil ei jää üle muud kui pealt vaadata.
Isco (esiplaanil) hullutab Hispaania publikut, Itaalia koondise vanameistril Daniele De Rossil ei jää üle muud kui pealt vaadata. Foto: PAUL WHITE/AP/Scanpix

Kuningad tahavad oma trooni tagasi – sellise tormihoiatuse andis laupäeva õhtul Santiago Bernabeu staadionil Hispaania jalgpallikoondis. 3:0 võit Itaalia üle oli ühtaegu revanš mullusuvise allajäämise eest EMi kaheksandikfinaalis ning kinnitus, et põgusa mõõna järel ollakse jälle tipus.

Kui viis-kuus aastat Euroopat ja maailma valitsenud põlvkond eesotsas Xavi, Iker Casillase ja Carles Puyoliga tippjalgpallist taanduma hakkas, pelgasid hispaanlased, et langetakse tagasi keskpärasusse, kus oldi enne 2008. aasta EM-tiitlit. Ei läinud nii. Laupäeva õhtu Santiago Bernabeul tõestas, et tuleva aasta MMil on hispaanlased kullapretendendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles