Kanepi tõusis USAs jääkuningannaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi on suutnud teha tõelise tagasitulekuturniiri ning näidanud maailmale, et hea tahtmise ja õnne korral on kõik võimalik.
Kaia Kanepi on suutnud teha tõelise tagasitulekuturniiri ning näidanud maailmale, et hea tahtmise ja õnne korral on kõik võimalik. Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA

​«Olen sõnatu ja pole ikka veel naeratamist lõpetanud, see on uskumatu!» pahvatas USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel kaheksandikfinaali jõudnud Kaia Kanepi laupäeval Eesti ajakirjanikele. 32-aastase tipptennisisti maagiline tõus haigevoodist maailma tipu kannule paneb imestama ka Kanepit ennast. Tekib küsimus: kus tuleb piir?

Kanepi alistas kolmandas ringis 19-aastase jaapanlanna Naomi Osaka 6:3, 2:6, 7:5 ning sammus 16 parema hulka. Kui nooruke vastane loopis paaril korral reketit ning valas kaotuse järel ka pisaraid, siis eestlanna on kindlus ise. Või isegi jääkuninganna, nagu maailma meediaväljaanded eesotsas New York Timesiga teda tituleerivad.

Jäärajalt tenniseväljakule

«Arvan, et mängu lõpus võis kogemus määravaks saada. Tundsin, et ta ei servinud enam nii kõvasti, ja mul oli lihtsam tõrjuda. Ma ei tea, kas ta natuke närveeris, aga mina proovisin hästi külmaks jääda – kogemused tulid kasuks,» selgitas Kanepi.

«Katsun endale mitte pingeid peale panna. Mängin kõige paremini, kui olen vaba. Teistel ma ei lasegi endale pingeid peale panna, kuid vahel ootan ise endalt liiga palju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles