Luksemburg üllatas 103-aastase vahe järel Prantsusmaad

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettunud Alexandre Lacazette (vasakul) ja Antoine Griezmann.
Pettunud Alexandre Lacazette (vasakul) ja Antoine Griezmann. Foto: FRANCK FIFE/AFP

Jalgpalli MM-valiksarjas mängiti täna kolmes Euroopa tsooni alagrupis kaheksanda vooru kohtumised. Pettumust valmistava tulemuse mängis välja Prantsusmaa.

Möödunud aastal Euroopa meistrivõistlustel finaali jõudnud Prantsusmaa leppis koduväljakul väravateta viiki Luksemburgiga. Meeskonnad asuvad maailma edetabelis vastavalt kümnendal ja 136. kohal. Luksemburg ei olnud enne tänast suutnud Prantsusmaa vastu kaotust vältida 103(!) aastat.

Toulouse’is toimunud kohtumises valdas kodumeeskond palli ning lõi rohkelt väravavõimalusi. Prantslased tegid kokku 31 pealelööki, neist kaheksa väravale. Luksemburgi samad näitajad olid vastavalt kolm ja üks.

Punktide kaotusest hoolimata suutis Prantsusmaa säilitada A-alagrupis esikoha. Tabeliseis kaks vooru enne valiksarja lõppu näeb välja selline: Prantsusmaa 17, Rootsi 16, Holland 13, Bulgaaria 12, Luksemburg 5, Valgevene 5.

B-alagrupis sai juba seitsmenda kaotuse Läti, kes tunnistas koduväljakul Šveitsi 3:0 paremust. Šveitslased on valiksarjas tunnistanud vaid võite ning jätkavad täiseduga. Samas alagrupis alistas Portugal võõrsil Ungari 1:0. Tabeliseis: Šveits 24, Portugal 21, Ungari 10, Fääri saared 8, Andorra 4, Läti 3.

H-alagrupis, kuhu kuulub ka Eesti, sai võõral väljakul üliolulise võidu Bosnia ja Hertsegoviina, kui alistati Gibraltar 4:0. Kuuenda meeskonnana kindlustas koha MMil Belgia, kes mängis võõrsil 2:1 üle Kreeka. Tabeliseis: Belgia 22, Bosnia ja Hertsegoviina 14, Kreeka 13, Küpros 10, Eesti 8, Gibraltar 0.

Varaõhtul toimunud mängude tulemusi näeb SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles