Video: Inglismaa tähe vulgaarne žest võib kalliks maksma minna

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siin pildil on Dele Allil püsti viis sõrme. Probleem tekkis, kui ta neist neli langetas.
Siin pildil on Dele Allil püsti viis sõrme. Probleem tekkis, kui ta neist neli langetas. Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA uurib Inglismaa koondislase Dele Alli käitumist eilses MM-valikmängus Slovakkiaga. Nimelt tabasid telekaamerad, kuidas poolkaitsja matši 77. minutil platsil oma keskmist sõrme viibutas, vahendab AFP.

FIFA algatas uurimise, et selgitada, kas Alli saatis Inglismaa 2:1 võidumängus Prantsuse kohtunikule Clement Turpinile vihase sõnumi, kuid mehe enda sõnul polnud tal vilemehega mingit kana kitkuda. «Lihtsalt selgituseks: minu tänaõhtune žest oli väike nali minu ja mu hea sõbra Kyle Walkeri vahel! Vabandan, kui see kedagi solvas! Suurepärane võit,» kirjutas Tottenham Hotspuri mees sotsiaalmeedias.

«Ma ei ole olukorda näinud, aga mind on sellest teavitatud,» andis omaltpoolt juhtunule kommentaari Inglismaa koondise peatreener Gareth Southgate. «Kyle ja Dele lollitasid teineteisega ja Dele tegi Kyle’i suunas selle liigutuse. Ma ei tea, mis nurga alt kaamerad selle tabasid, nii et ma ei tea ka, kas on selge, kellele see suunatud oli. Neil kahel on väga kummaline suhtlusviis, aga seda nad väitsid, kui teema tõstatus.»

Isegi kui Alli peaks saama karistada, ei kaasne sellega Inglismaale ilmselt suuremat kahju. MM-valiksarja lõpuni on jäänud veel kaks matši ning MM-pileti teenimiseks vajatakse maksimaalselt kahte punkti. Ees ootavad mängud Sloveeniaga kodus ja Leeduga võõrsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles