Kas vana hea Kanepi on tõesti tagasi? Toomas Leius: Võib-olla isegi parem!

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi jõudis USA lahtistel veerandfinaali.
Kaia Kanepi jõudis USA lahtistel veerandfinaali. Foto: Andres Kudacki/AP

Eesti tenniselegend Toomas Leius on ilmselt üks väheseid, keda ei üllata Kaia Kanepi edu USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel. «Kõik räägivad, et see on ootamatu, aga minu jaoks see pole ootamatu,» lausus Leius.

Kuigi USA lahtiste ajaloos on ainult üks kord varem juhtunud, et naiste üksikmängus jõuab veerandfinaali kvalifikatsioonist alustanud mängija, oli Leiusel Kanepi edusse usku. «Tema tagasitulek on olnud müstiline, aga see pole minule üllatus. Ta oleks omal ajal võinud olla ka maailma esimene,» kiitis Leius 32-aastase eestlanna potentsiaali.

Palju küsitud küsimusele, kas vana hea Kaia Kanepi on tagasi, vastas Leius: «Võib-olla isegi parem, ta on nüüd terve! Praktiliselt terve karjääri jooksul oli tal iga aasta midagi viga. Praegu on ta terve. Jah, ta on 32-aastane, aga nüüd on ta praktiliselt terve ja võib mängida veel kolm-neli aastat.»

Leiuse sõnul näitas Kanepi kaheksandikfinaalis venelanna Daria Kasatkina vastu kõva võitlusvaimu. «Kasatkina oli teises setis 1:4 pealt välja tulemas ja oli võidule tegelikult väga lähedal. Ma annan Kaiale au, et ta raskest seisust välja tuli. Sisuliselt oli Kasatkinal mängu võidust puudu kaks punkti. Kui mäng oleks kolmandasse setti läinud, oleks noor Kasatkina väsinud Kaia üle mänginud. Aga müts maha Kaia ees, et ta mängu võitis,» lausus Leius. Lõpuks kirjutas Kanepi tabelisse 6:4, 6:4 võidu.

Veerandfinaalis läheb eestlanna vastamisi maailma edetabelis 16. kohal paikneva ameeriklanna Madison Keysiga, kes alistas kaheksandikfinaalis ukrainlanna Elina Svitolina. Leiuse hinnangul sobib Kanepile rohkem mängida Keysi kui Svitolinaga. «Kõik võib juhtuda. Svitolina vastu oleks Kaial olnud väga raske. Keys võib muidugi oma kodupubliku ees fantastiliselt mängida, aga samas võib ta kütta ka vastu seinu,» hindas Leius.

Turniiri võitjat Leius ennustada ei oska. Serena Williamsi eemalolekuga on naiste tennises seis lihtsalt sedavõrd lahtine. «Kõik veerandfinaalid on väga põnevad. Ei oska öelda, kes neist kaheksast turniiri võidab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles