Rocki võit tõmbas seeria pinge maha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmel päeval järjest väljakul käinud Andre Pärn (vasakul) võitlemas Vallo Allinguga.
Kolmel päeval järjest väljakul käinud Andre Pärn (vasakul) võitlemas Vallo Allinguga. Foto: Mihkel Maripuu

TTÜ/Kalevi ja Tartu Rocki vaheline korvpalli poolfinaalseeria saatus on ilmselt otsustatud – vaevalt leidub neid, kes julgeksid 0:2 kaotusseisu jäänud TTÜ peale panustada. Eile võitis Rock võõrsil 81:70.



«Tean, mida sellelt meeskonnalt oodata, midagi rohkemat kui täna ilmselt polegi. Esimesel poolajal mängisime ideaalilähedaselt,» sõnas TTÜ peatreener Üllar Kerde. Selles lauses oli suur annus ülestunnistust, et meeskonnal pole tiitlikaitsja vastu astumiseks piisavalt jõudu. Täpselt nii nagu seeria esimeses kohtumises võttis Rock ka eile viimasel veerandajal oma.

TTÜ kogenud ääremängija Andre Pärna hinnangul sai saatuslikuks see, et teisel poolajal ei suudetud enam tempot üleval hoida. «Esimesel poolajal kontrollisime mängu kulgu, kuid teisel poolajal tegutsesime aeglasemalt. Rock teab kõiki meie liikumisi, positsioonirünnaku vastu on neil lihtsam mängida,» arutles ta. «Peame tegutsema kiirelt ja teravalt, siis tekib vastase kaitsesse auke.»

TTÜ ameeriklasest keskmängija Bambale Osby nägi aga kaotuse põhjust tervet meeskonda kummitavas napis enesekindluses. «Meie probleem on see, et mitmel rünnakul ei jõudnud me isegi viskele. Kui kaitse hakkab tegema midagi teisiti, siis me ei oska kohe seda murda,» rääkis Osby. «Samas ma ei ole nõus sellega, et meil oleks vähem jõudu.»

Kuigi TTÜ allajäämiste põhjusi võib otsida ka klubi kehvast majanduslikust seisust ja tekkinud palgavõlgadest, ei anna protokoll sellele väitele kinnitust. Kõik senised põhimehed rassisid ihust ja hingest.

TTÜ mängijad rahvaliigas

Valmo Kriisa veetis platsil kõik 40 minutit ja kogus selle ajaga kaheksa punkti ja neli söötu. Osby minutid küündisid üle 35 ja selle ajaga kogunes tema kontosse 23 punkti ja 12 lauapalli.

Ka Pärn kinnitas, et võtab mänge nii professionaalselt kui võimalik – samas osalesid tema ise, Illimar Pilk ja Raido Roos kahe poolfinaalmängu vahele jäänud päeva õhtul Tallinna meistrivõistluste kohtumises.

«Me ei olnud väljakul palju, umbes kümmekond minutit,» sõnas Pärn. «Ma ei usu, et see poolfinaalile mõju avaldas. Olen iga aasta osalenud play-off-seeriate ajal Rapla liigas. Tunnen, et vajan võimalust end lahti mängida, lisaks saab sellises mängus püüda head emotsiooni.»

Vigastused kimbutavad Rocki

Pärn möönis, et teatud riskid on siiski olemas – vaevalt kümmekond minutit teda liialt väsitasid, kuid vigastuse võib saada ka väga süütus mänguolukorras. «Olime seal omal vastutusel,» kinnitas ta. «Tegime neljapäeva õhtul koos meeskonnaga trenni ja pärast seda läksime mängima. Play-off’i-aegsed treeningud on ju nagunii kerged.»

Omad probleemid on ka Rocki leeris, kuid need on rohkem tippklubile omased. Eelmises mängus hüppeliigest väänanud Silver Leppik ei saanud eile meeskonda aidata. Vigastused segavad ka noorukest Rain Veidemani ja Marek Doroninit.

«Esimene mäng läks puhtalt küünarnuki taha. Täna (eile – toim) läks isegi üllatavalt hästi. Aga kukkusin veel küünarnuki peale ning nüüd on see veel kehvemas seisus. Mingi põletik on ka seal sees,» sõnas Veideman, kellel oli kinni teibitud ka trennis viga saanud pöial. «Küünarnukk teeb praegu rohkem muret.»

Lisaks on Rocki poolel vigastusega kimpus Marek Doronin. Samas loodetakse, et eelmises kohtumises hüppeliigest vigastanud Silver Leppik saab peagi mängukorda.

«Nüüd on paar päeva pausi ning saab mehi putitada. Täna pidime läbi ajama vaid üheksa mehega ning nendest ka Veidemani ja Doroninit vaevasid probleemid. Vaatame, palju Leppiku olukord paremaks läheb, äkki saab järgmiseks kohtumiseks mängukorda,» rääkis Rocki juhendaja Indrek Visnapuu.

KORVPALL

Eesti meistriliiga

TTÜ/Kalev – Tartu Rock 70:81
TTÜ/Kalev: Osby 23+12 lp, Archibald 17, Kriisa 8, Pärn 6, Keedus 6, Klementsov 4, Kurg 3, Makke 2, Pilk 1.
Rock: Doronin 18, Veideman 11, Eziukwu 11, Sokk 10, Allingu 10, Tsintsadze 8, Eichfuss 7, Paade 6.
Rock juhib seeriat 2:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles