Terve NHLi meeskond koos pereliikmetega evakueeritakse orkaan Irma teelt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Florida Panthersi meeskonna mõtted on praegu mujal, mitte hoki juures.
Florida Panthersi meeskonna mõtted on praegu mujal, mitte hoki juures. Foto: Reed Saxon/AP/Scanpix

Jäähokiliigas NHL mängiv Florida Panthersi meeskond valmistub praegu hooajaks, kuid mängijate päid vaevab mure lähedaste pärast, sest üle Kariibi mere saarte lähemale liikuv orkaan Irma ähvardab ka Floridat.

Osa Panthersi mängijatest, meeskonna taustajõud, nende kõigi pereliikmed ja isegi koduloomad viiakse võistkonna tellitud tšarterlennuga reede hommikul Floridast kaugemale. Kui olud paranevad, jätkab võistkond uuel nädalal Massachusettsis hooajaeelset treeninglaagrit.

Florida meeskonnas mängib näiteks Soome koondislane Aleksander Barkov. «Meil on hulk nooremaid mängijaid, osa neist Euroopast, kes kogevad orkaani tulekuga kaasnevat esmakordselt. Tuhat tänu meeskonna omanikule Vinnie Violale, kes probleemiga tegeleb,» kiitis Panthersi president Matthew Caldwell väljaandele Miami Herald.

Viienda kategooria orkaan Irma on juba laastanud Kariibi mere saari, viimati jäi tema teele Barbuda, kus on väidetavalt koduta jäänud kuni 60 protsenti elanikest. Antigua ja Barbuda peaministri sõnul on saar peaaegu elamiskõlbmatu. Irma liigub edasi Dominikaani Vabariigi ja Haiti suunas, orkaani tormituuled ulatuvad 80 meetrini sekundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles