Expressen: dopinguga patustanud Venemaa murdmaasuusatajad pääsevad peagi võistluskeelust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Legkov 2016. aastal Austrias treeninglaagris.
Aleksandr Legkov 2016. aastal Austrias treeninglaagris. Foto: Alexander Vilf/Sputnik

Venemaa suusaässad Aleksandr Legkov ja Jevgeni Belov pääsevad tagasi murdmaarajale võistlema alates 1. novembrist, kirjutab Rootsi ajaleht Expressen, kelle andmetel teatab Rahvusvaheline Spordiarbitraaž (CAS) ametliku otsuse kahe päeva pärast.

Legkov ja Belov on kuue Venemaa murdmaasuusataja seas, kellele Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) eelmise aasta lõpus pärast McLareni raportis avaldatud paljastusi võistluskeelu määras. Põhjuseks oli 2014. aasta Sotši taliolümpia, kus raporti põhjal vahetati mitme venelase dopinguproovid puhaste proovide vastu.

Seejärel kaebasid venelasaed otsuse CASi, kuid lootusetult, sest CAS otsustas jõusse jätta FISi määratud ajutise võistluskeelu. Seetõttu ei osalenud nimetatud suusatajad möödunud talvel Lahti MMil. Nüüd on venelased võistluskeelust pääsemas.

Kui Expresseni väited paika peavad ning CAS teatab paari päeva pärast otsuse, mille kohaselt võivad sportlased alates 1. novembrist võistelda, siis asuvad Legkov ja Belov lunastama pääset Pyeongchangi taliolümpiale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles