Kanepi alistanud Keys marssis ülikindlalt US Openi finaali

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madison Keys tähistab finaalipileti teenimist.
Madison Keys tähistab finaalipileti teenimist. Foto: Julio Cortez/AP

Kui juba USA lahtiste veerandfinaalmatšis Kaia Kanepiga sai Madison Keysi näidatud tennist kirjeldada ülivõrdeliselt, siis mida öelda veel naise esituse kohta nelja parema seas? CoCo Vandeweghe suutis rahvuskaaslase vastu võita vaid kolm geimi.

Tund ja kuus minutit kestnud matšis olid Keysi võidunumbrid lõpuks 6:1, 6:2. Nagu Kanepi vastugi, hiilgas Keys servil – 5 ässa Wandeweghe 0 vastu – ja oli rünnakutel ülivõimas. Terve matši peale tegi 22-aastane ameeriklanna vaid 9 lihtviga lüües samas 25(!) äralööki.

Keysi jaoks on tegu esimese korraga suure slämmi turniiri finaalis mängida. Sama saab öelda ka tema finaalivastase Sloane Stephensi kohta, kelle senine parim tulemus oli poolfinaalkoht 2013. aasta Austraalia lahtistelt.

Stephens pidi finaali pääsemiseks läbi purema kõige kangema võistlustulle jäänud pähkli, Venus Williamsi. Naised veetsid väljakul üle kahe tunni, enne kui Stephens kolmandas setis lõpuks oma paremuse 6:1, 0:6, 7:5 maksma pani. Tasavägist mängu jäid kirjeldama kogenuma Williamsi ohtrad eksimused – maailma edetabeli 9. naine tegi kokku 6 topelt- ning 51 lihtviga.

Finaalis kohtuvad seega Keys ja Stephens – võit jääb Ameerikasse, aga kumb naine saab kirja karjääri esimese suure slämmi võidu? «Ta on üks mu lähedasemaid tennisesõpru. Ilmselgelt saab olema raske matš. Ei ole lihtne oma sõbranna vastu mängida,» rääkis Stephens.

Kuigi naised on treeningutel omavahel pidanud ilmselt loendamatul arvul matše, on profitasemel kohtutud vaid korra – kaks aastat tagasi jäi Miami Mastersil 6:4, 6:2 peale Stephens.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles