Villeneuve: Kubica oli talumatu ja ei vääri kohta F1-sarjas

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica on saanud Renault vormelit juba testida ning ilmselt saab ta sel hooajal veel starti tulla ka ühel vabatreeningul.
Robert Kubica on saanud Renault vormelit juba testida ning ilmselt saab ta sel hooajal veel starti tulla ka ühel vabatreeningul. Foto: Szilard Koszticsak/AP/Scanpix

Kanada ringrajalegendi, 1997. aasta F1 maailmameistri Jaques Villeneuve’i sõnul oleks Robert Kubica naasmine kuninglikku vormelisarja üksnes reklaamitrikk ning tegelikult poolakas oma kohta ei vääri.

F1i.com vahendab Villeneuve’i sõnu Belgia spordiportaalile, kus kanadalane selgitab, et kümnendi algul pärast rasket ralliõnnetust vormeliradadelt kõrvale jäänud Kubica on praegu Renault meeskonna potentsiaalses sõitjatenimekirjas ainult seetõttu, et tema naasmine oleks tiimile hea reklaam.

«Kes on veel pärast kuut aastat saanud kutse tagasi?» päris Villeneuve. «Karjääri lõpuosas oli tal juba raskusi (Vitali) Petrovigagi. Ta võitis ühe etapi nagu (Pastor) Maldonadogi, aga mida ta hiljem saavutas? Lisaks pole ta 100-protsendiliselt oma võimekust taastanud ja tuleb pärida, kuidas ta hakkama saaks. Või äkki on nende masinatega lihtsalt liiga lihtne sõita.»

Rober Kubica ainus GP-võit pärineb Kanadast, ringrajalt, mis on saanud nime Jacques Villeneuve'i (pildil) isa Gilles Villeneuve'i järgi. / ERCOLE COLOMBO/AP/SCANPIX
Rober Kubica ainus GP-võit pärineb Kanadast, ringrajalt, mis on saanud nime Jacques Villeneuve'i (pildil) isa Gilles Villeneuve'i järgi. / ERCOLE COLOMBO/AP/SCANPIX Foto: ERCOLE COLOMBO/AP

Kanadalasel pole kahtlustki, et ilma vigastuseta – Kubical puudub avarii järel toimunud amputeerimise tõttu osa paremast käest – ei vaataks Renault poolaka poolegi: «See on minu jaoks šokeeriv. See on lihtsalt PR-trikk ja mind häirib see, sest ma tean, et on mitmed sõitjad, kes vääriks rohkem teist võimalust, aga ei saa seda. Raske on seda taluda.»

Villeneuve avaldas ka, et tal on Kubica vastu isiklik vastumeel. «Ta oli meie kolmas sõitja, kui ma Sauber BMWs võistlesin, ja ausalt, ta oli täiesti väljakannatamatu. Sotsiaalselt oli see väga keeruline, minu jaoks oli see raske periood. Boksides tuleb teisi austada – sa pead hindama, mida teised on korda saatnud, et austada ka oma töökeskkonda. Nii et minu jaoks on väga raske näha tema F1 tagasitulekus midagi positiivset,» lõpetas vormelilegend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles