Ferrari poeg usub: Vettel on meie järgmine Schumacher

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Sebastian Vettel toob kastanid tulest!
Kas Sebastian Vettel toob kastanid tulest! Foto: FrankHoermann/SVEN SIMON/imago/Sven Simon

Legendaarse Enzo Ferrari poeg Piero andis Saksamaa portaalile Sportbild intervjuu, kus võrdles Michael Schumacherit ja Sebastian Vettelit.

Vormel-1 sarjas on hooaja lõpuni jäänud veel seitse etappi ning Mercedesel on Ferrari ees korralik edu. 72-aastase Piero Ferrari sõnul ei tasu sellest aga heituda, sest esipiloot Vettelil on vägevad oskused.

«Usun tema oskustesse ning arvan, et me saame koos veel võimsat edu tähistada,» sõnas 72-aastane Ferrari Vetteli kohta. Kuigi sakslane loovutas pärast Monza GP-d esikoha Lewis Hamiltonile, on nende vahe vaid kolm punkti. Viimati võitis Ferrari piloot tiitli 2007. aastal, kui sarja võitis Kimi Räikkönen.

«Minu soov on, et ta alustaks meiega uut ajastut nagu meil oli Michael Schumacheriga. Kui anname Vettelile hea, löögivõimelise auto, toob ta tiitli Ferrarisse tagasi. Ta on meie Schumacher!»

Retrofoto: Michael Schumacher 1998. aastal Sebastian Vettelile nõu andmas /imago/Herbert Bucco
Retrofoto: Michael Schumacher 1998. aastal Sebastian Vettelile nõu andmas /imago/Herbert Bucco Foto: imago sportfotodienst/imago/Herbert Bucco

Schumacher liitus 1996. aastal Ferrari tiimiga, võites kolm etappi ning lõpetades sarja kokkuvõttes kolmandana. 2000. aasta tõi aga lõpuks Ferrarile kauaoodatud tiitli – Schumacher võitis koguni üheksa etappi ega jätnud konkurentidele võimalust. Sellega algas ka sakslase ja Ferrari viis hooaega kestnud valitsemisaeg.

Järgnevatel aastatel võitis Schumacher vastavalt 9, 11, 6 ja 13 etappi. Alles 2005. aastal jõudsid konkurendid võitmatuna tundunud tandemile järele ja Schumacheri kontole kanti vaid üks etapivõit, mis tuli kurikuulsal kuue auto osalusel peetud USA GP-l. Viimasel Ferrari-aastal sai Schumacher kuus etapivõitu, neist viimane tuligi 2006. aastal Hiinas.

MM-sarja üldseis

Sõitjad:

1. Lewis Hamilton 238

2. Sebastian Vettel 235

3. Valtteri Bottas 197

4. Daniel Ricciardo 144

5. Kimi Räikkönen 138

Meeskonnad:

1. Mercedes 435

2. Ferrari 373

3. Red Bull 212

4. Force India 113

5. Williams 55

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles