Klavan sai kaotuse järel hävitava hinnangu (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan
Ragnar Klavan Foto: Nigel French/EMPICS Sport

Ragnar Klavani koduklubi Liverpool kaotas Inglismaa kõrgliigas Manchester Cityle 0:5. Liverpooli jalgpalliklubi tegemisi kajastavad This is Anfield ja Liverpool Echo andsid mängijaid hinnates kogu kohtumise kaasa teinud keskkaitsjale Ragnar Klavanile hävitava hinnangu. 

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp põhjendas Klavani algkoosseisu lisamist sellega, et Eesti koondise kapten jäi kollase kaardi tõttu kohtumisest Küprose vastu eemale. 

«Dejan Lovren mängis laupäeval 27 minutit (Kosovo vastu) ning järgmisel päeval edasi matši lõpuni. Ta naasis koondisepausilt tervena – vastasel juhul poleks ta pingil. Raggy (Ragnar) ei mänginud Eesti eest teist valikmängu (Küprose vastu) ning ta oli hea Crystal Palace’i vastu. Sellepärast sellised valikud.»

This is Anfield: halb päev halva Klavani jaoks

«Vaatamata Kevin De Bruyne’i heale peatamisele mängu varajases faasis kujunes edasine esitus kohutavaks. Talle tavatult moel ei tundnud Klavan end palliga mugavalt,» kirjeldas Liverpooli tegemisi kajastav veebisait This is Anfield ning lisas, et Jesus oli Klavanist suuremate probleemideta üle. «Klavan ei saanud üle oma vigadest mängu alguses ning võib arvata, et järgmises mängus on Dejan Lovren tema asemel algkoosseisus.»

This is Anfield andis Liverpooli mängijates madalaima hinde Klavanile ja Georginio Wijnaldumile, kes sai 10 palli süsteemis hindeks kolme.

Mängu ülevaates tõi This is Anfield Klavani esituse eraldi välja alapealkira «halb päev halva Klavani jaoks».

«Liverpool vajab, et varumehed esineksid võimaluse avanedes vägevalt ja kompaksid oma võimete piire, aga eestlane seda täna ei suutnud. Agüero liikumine valmistas talle probleeme, aga esines ka pallikaotusi. Tõele au andes ei suutnud ükski Liverpooli tagaliinimees muljet avaldada, aga kolmas keskkaitsja on hooaja lõikes tähtis positsioon, aga Klavan täna paraku põrus,» kirjutas This is Anfield.

Liverpool Echo: klubi ei peaks olema sunnitud Klavanit sellistes mängudes kasutama

«Üllatusena mängu kaasatud Klavan näitas, mis puust ta on – tagavaravariant. Ta kattis ära Agüero suluseisu, peaaegu kinkis Jesusile teise värava ning sai seejärel brasiillaselt vahetus duellis ikkagi lüüa. Liverpool ei peaks olema sunnitud teda sedavõrd tähtsates mängudes kasutama, eriti hooaja nii varajases faasis,» kirjutas ajaleht Echo.

Klavan teenis esituse eest 10 palli süsteemis hindeks nelja, mille said ka Trent Alexander-Arnold ja Jordan Henderson. Madalamat hinnet kellelegi teisele ei antud, punase kaardi saanud Sadio Mane sooritus sai viie.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles