Sainzi võistkonnavahetus süvendab McLareni probleeme

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Sainz juunior.
Carlos Sainz juunior. Foto: HOCH ZWEI/imago/HochZwei

Väljaande Autosport andmetel on Hispaania vormelipiloot Carlos Sainz juunior sõlminud lepingu Renault võistkonnaga ning see lüke ajendab ilmselt mitmeid tähtsaid inimesi pabereid määrima.

Nimelt on Sainz juunior Toro Rossoga seotud järgmise aasta lõpuni, kuid väidetavalt on kaks võistkonda leppinud kokku tingimustes, mille kohaselt sõidab talendikas võidusõitja uuel hooajal hoopis Renault F1-masinaga. See kõik puudutab tugevalt McLareni ja Honda omavahelisi läbirääkimisi ning Sainz olevat keerulise võrrandi oluline lüli.

Toro Rosso on hispaanlasest nõus loobuma vaid juhul, kui nad saaksid tulevasel hooajal kasutada Renault’ jõuallikaid. See tähendaks omakorda seda, et mootoriprobleemide küüsis vaevlev McLaren on sundseisus – tuleb jätkata koostööd Hondaga – tõenäoliselt lahkub meeskonnast Fernando Alonso.

Seega sõidaksid 2018. aastal Renault võistkonnas Nico Hülkenberg ja Sainz juunior. Toro Rosso pikendab lepingut Daniil Kvjatiga ning palkab teiseks sõitjaks noorukese Pierre Gasly. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles