Endine vormelisõitja Verstappenist: temalt oodatakse imesid

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: EMILIO MORENATTI/AP

Kuninglikus vormelisarjas F1 ühe etapivõidu teeninud Max Verstappen pole end veel kogenud sõitjate kõrval tõestada suutnud, kuid peagi hakkab tulevikutalent tegusid tegema.

19-aastase Hollandi võidusõitja karjääri ainus etapivõit sündis eelmisel hooajal Hispaanias – Verstappen debüteeris Red Bulli masinaga. Teadupärast oli tegemist erinevate juhuste kokkulangemisega ja õnnega – vähemalt Massi ja paljude vormelisõprade arvates.

«Tal oli tohutult õnne, mille järel kiideti teda taevani. Nüüd oodatakse temalt imesid,» kommenteeris F1-sarjas 114 etapil osalenud Mass. «Loomulikult on tal kuhjaga talenti ning seda, kui hea mehega tegemist on, näeme tulevikus.»

Verstappen on lühikese karjääri jooksul osalenud 53 etapil ning ühe võidu kõrvale teeninud neli teist ja kolm kolmandat kohta. Viimati astus hollandlane poodiumile käimasoleva hooaja teisel etapil ehk Hiinas.

Tema töösuhe selleaastase Red Bulliga on olnud kõike muud kui hea. Selja taga on kuraditosin etappi, kuid Verstappen on masina üle finišijoone toonud neist seitsmel korral ehk pea pooltest sõitudest on tulnud katkestamine. Võrdluseks: mullu jäi Verstappeni sõit pooleli vaid kolmel etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles