Postimehe video: Eesti eelmises suures vutikakluses loobiti põlevaid rakette

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäevasel jalgpalli Eesti meistriliiga mängul FC Infonet - FC Flora tribüünil puhkenud kaklus pole omasuguste seas esimene. Viimati leidis suurem lööming aset 2016. aasta 5. märtsil, kui Valgevenest Eestisse jalgpalli vaatama saabunud seltskond tungis kallale FC Flora fännidele.

Toona algas tüli nii, et ilmselgelt joobes valgevenelasi ei lubatud Lillekülas staadionile, mispeale hakkasid pettunud mehed Flora poolehoidjatega tüli norima. Nende reaktsioonile järgnes omakorda Flora tolle päeva vastase FC Levadia fännide reaktsioon ja järgnes konflikt, kus vastasleeri pilluti põlevate rakettidega. Käiku lasti ka pipragaas.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder kommenteeris toona juhtunud nii:

Häirekeskus sai täna kell 16.50 teate, et Lillekülas Sportland Arenal läksid jalgpallimängu vaheajal kaklema FC Flora ja FC Levadia toetajad. Turvatöötajad kasutasid kaklejate lahutamiseks pisargaasi. Politseinike saabudes oli kaklus lõppenud ja provotseerivalt käituvad fännid liikunud tribüünidele. Kuna oli võimalus, et peale lõpuvilet võib konflikt jätkuda, siis kutsuti pealtvaatajate rahumeelse ja turvalise lahkumise tagamiseks kohale lisajõud, kokku seitse patrulli. Mängujärgselt ei leidnud aset ühtegi vahejuhtumit. Politsei kedagi kinni ei pidanud ning keegi võimalikest kannatanutest politsei poole ei pöördunud. Selle, mis staadionil täpselt juhtus, teeb kindlaks Eesti Jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjoni uurimine.

Jalgpallikohtumiste turvalisuse tagamisel on hästi oluline ka klubide roll, kes saavad ise poolehoidjatele meelde tuletada, et parem meeskond selgub muruplatsil, mitte toetajate omavahelistes konfliktides, kus võivad vigastada saada mitte ainult osalejad ise, vaid ka kõrvalseisjad. Pikemas perspektiivis teevad sellised konfliktid karuteene klubidele, fännidele kui ka spordialale üldisemalt.

Spordisündmustel tuleb agressiivsetest ja korda rikkuvatest pealtvaatajatest teavitada turvatöötajaid, kes otsustavad, kuidas olukord ohutult lahendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles