Jalgrattur, pane kiiver pähe ja jääd ellu!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsev grupisõidu maailmameister norralane Thor Hushovd.
Valitsev grupisõidu maailmameister norralane Thor Hushovd. Foto: SCANPIX

Täna, 25. aprillil alustab Maanteeamet uue nõude teadvustamiseks ning kiivri kasutamise suurendamiseks ulatuslikku meediakampaaniat «Tegijat tunned kiivrist», mis valmistab avalikkust ette kiivrikandmise kohustuslikuks muutmiseks alla 16-aastastele jalgratturitele.

Kampaania näoks on vabal ajal jalgrattasõitu armastav maailma tippu kuuluv motokrossisõitja Tanel Leok.

Eeskätt noortele suunatud kampaania püüab teadvustada, et jalgratturikiivri kandmine vähendab oluliselt võimalikke liiklustraumasid. Jalgrattaga kukkudes saadud marrastused paranevad, kuid peapõrutus võib tekitada pöördumatut kahju. Maanteeamet soovitab lapsevanematel erilist tähelepanu pöörata lastele vanuses 10-14 aastat. Samuti on uuringute põhjal kiivri kandmine tagasihoidlikum vene keelt kõnelevate laste ja noorte seas.

Kiivri kandmist väga oluliseks pidava Leok osaleb kampaanias heategevuslikel alustel. Koos sõpradega korraldab ta tänavu juba kolmandat korda heategevuskrossi «Tanel Leok ja sõbrad», mis toimub 24.-25. septembrini Viljandimaal Holstre-Nõmme krossirajal peetava suure motofestivali raames ning mille tulud lähevad läbi õnnetuse liikumispuude saanud laste toetuseks.

Kiivri kandmise kohustus kõigile alla 16-aastastele jalgratturitele tuleneb juulis jõustuvast uuest Liiklusseadusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles