Läti koondise peatreener on hämmingus: viskad 97 punkti ja ei võida mängu?

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainars Bagatskis.
Ainars Bagatskis. Foto: Lefteris Pitarakis/AP

Läti korvpallikoondislaste jaoks lõppesid Euroopa meistrivõistlused valusa kaotusega veerandfinaalis, kui tunnistati Sloveenia 103:97 paremust. Lõunanaabrite peatreener Ainars Bagatskis ei suutnud kohtumise järel uskuda, kuidas 97 punkti visanud meeskond mängu kaotab.

«Me peame vaatama põhjuseid, miks me ei võitnud mängu, milles viskame 97 punkti – kaitse lihtsalt ei toiminud,» vahendab Soome meedia Bagatskise sõnu. «Olen kogu oma elu olnud korvpalliga sina peal ja nüüd selline tulemus.»

Kaotusest hoolimata jagus Bagatskisel kiidusõnu vastase suunas. «Sloveenia mängib ilusat korvpalli – fännid armastavad seda. Nad teavad, kuidas pisidetailid enda kasuks pöörata. Mängu lõpus nad tabasid mõned hullud visked,» lausus peatreener.

Mustadeks hobusteks nimetatud lätlased seekord medalimängu siseneda ei suutnud, kuid visates pilk tulevikku, on potentsiaali küllaga. «Meil on väga noor meeskond, kes suudab tulevikus veel palju saavutada,» sõnas Bagatskis.

Nelja parema hulka pääsenud Sloveenia läheb poolfinaalis vastamisi tiitlikaitsja Hispaaniaga, kes lülitas veerandfinaalis konkurentsist Saksamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles