Levandi Veerpalu juhtumist: on teatud ikoonid, kellega käitutakse teistmoodi, ka siis, kui nad on eksinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar ja Anna Levandi
Allar ja Anna Levandi Foto: Mihkel Maripuu

Kahevõistluse olümpiapronks Allar Levandi lükkas veelkord ümber aastakümneid levinud kuulujutu, nagu oleks ta Calgary olümpia meeskonnavõistluselt eemale jäänud keelatud ainete kasutamise tõttu.

«Iga koondise juues oli arst, massöör ja biokeemik. Tervist kontrolliti igal hommikul – EKG, vereproovid. Rikas maa, palju inimesi tegeles sellega. Võtsime südant ja maksa toetavaid aineid, kaks-kolm tabletti päevas. Kahevõistlus ei olnud maailma kõige tähtsam ala. Meie peal ei üritatud dopinguaineid proovida,» kinnitas Levandi intervjuus Kroonikale.

Levandi tunnistas, et meie suusasangari Andrus Veerpalu dopinguskandaal puges talle hinge. «Mind kriipis eetiline küsimus. Kuidas asja käsitleda? Teatud joonest astuti üle. On asjad ja inimesed, mis kuuluvad Eesti sümbolite hulka. Presidenti tuleb austada, sõltumata, kas ta sulle meeldib või ei. Tema ja tema prouaga ei tehta komejanti. Kindlasti on küüditamine ja pronkssõdur teemad, millega ei tehta nalja. Ei tehta ja punkt. On teatud ikoonid, kellega käitutakse teistmoodi, ka siis, kui nad on eksinud. Igal maal on omad traditsioonid. Meie väikese riigina peame hoidma kokku. Siis oleme tugevad,» rääkis Levandi.

Allar Levandi (45) pihtis, et tema poolest võiks tema ja endise tippiluuisutaja, praegu treenerina töötava Anna Levandi (45) perre ka neljas laps tulla.

«Minu pärast võiks olla. Iga lapsega on erinevad emotsioonid. Viimasega tunnen kõige enam oma isa rolli. Tahaks temaga tegeleda, koos mängida, aidata... Esimene tuli siis, kui tegelesin spordiga ja elasin endale,» meenutas Levandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles