Järelvaadatav: väravavaht Käbi hiilgemäng tõi Tallinna võidukalt tagasi käsipallikaardile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käsipalli Eesti meistrivõistluste uus hooaeg algas teisipäeval SK Tapa ja HC Kehra vahelise kohtumisega, mis lõppes seisuga 25:31. Postimehe telemängus alistas HC Tallinn Kalevi spordihallis HC Viimsi 22:19.

Esimene poolaeg lõppes 9:9 viigiliselt ning palju väravaterohkemalt ei jätkunud mäng ka pärast vaheajalt naasmist. Marko Slastinovski viis HC Tallinna 53. minutil 20:17 juhtima, aga siis jäid võõrustajad pikalt kuivale ning Viimsi jõudis vaid värava kaugusele. Viimasel minutil tabas Slastinovski aga mängus juba üheksandat korda, mis tagas Tallinnale kõrgliiga debüütmängus võidu. Lisaks Slastinovskile hiilgas võõrustajate ridades ka väravavaht Kristian Käbi. Statistika.

Mäng on järelvaadatav!

Enne mängu:

HC Tallinna näol on tegemist kõrgliiga uustulnukaga, kes toob kohaliku tippkäsipalli tagasi pealinna - kõrgemasse mängu sekkuda suutnud klubi pole Tallinnas pärast Oskari areenilt taandumist olnud, sest Viimsi eelkäija Chocolate Boys pidas oma kohtumised Kiilis.

Esmaspäeval peetud käsipallihooaja avaüritusel sõnas HC Viimsi/Tööriistamarketi peatreener Ain Pinnonen: «Võistkond on muutunud, sest aitasime kahe mehega HC Tallinnat. Et kohad tühjaks ei jääks, kaasasime neli-viis enda noormängijat. Täielikku komplekteeritust veel pole, aga selles vallas on meil plaane. Eesmärk on hästi mängida ja medal võita. Võistkonna kokkupanek on kindlasti lihtsam kui eelarve kokkupanek.»

HC Tallinna mänedžer Risto Lepp lausus aga: «Oleme viis aastat noortetööga tegelenud. Esindusmeeskonna sedavõrd varajane tekkimine oli veidi üllatav, aga samm oli vaja teha, et noored näeksid väljundit ja Tallinna inimesed Eesti tippkäsipalli. Põhiline eesmärk on areng – kui mehed arenevad, pole vahet, kas oleme Eestis esimesed või viimased.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles