Mirkko Moisar on valusast nokaudist taastunud ning katsetab uut lähenemist

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti professionaalne võitlussportlane Mirkko Moisar on märtsikuu nokaudist taastunud ning valmistub pingsalt 14. oktoobril toimuvaks King of Kings võitlussarja raames toimuvaks matšiks. Fännidele lubas ta kikkpoksiringis näidata senisest mõtestatumat võitlust.

Moisari hooaja lõpetas kevadel saanud valus nokaut, kuid see tegi sportlase senisest näljasemaks. Oktoobris läheb ta kikkpoksiringis vastamisi 27-aastase Giorgos Kostanidisega, kes on võitnud 26 ning kaotanud 4 matši. «Kaotus andis ainult motivatsiooni juurde. Järgmine vastane on väga hea. Ta tuleb Küproselt ning on tugeva kikkpoksi taustaga. See juba tekitab minus pinget ja valmisolekut. See on see õige värk, mis mulle meeldib,» vaatas Moisar matšile ette.

Võrreldes varasemate võitlustega keskendub 27-aastane Moisar sel korral rohkem matšiks ettevalmistumisele. Kui varem käis ta n-ö lihtsalt võitlemas, siis nüüd on tal ringis kindel mänguplaan, mida ta ka rangelt järgida kavatseb. «Ma pole varem nii põhjalikult matšiks valmistunud. Võib öelda, et lähen rohkem peaga võitlema, mitte nii väga tahtega,» jätkas Moisar.

Oktoobris toimuv matš on Moisarile tänavuse hooaja neljas, pärast mida tahab ta selle aastanumbris pidada veel kaks matši. Võrreldes tema varasemate hooaegadega, kus Moisar asutus ringi pea iga kuu, on seda vähe. Teisalt tundub kuus korda aastas võidelda jällegi palju.

Kas selleks, et Eestis olla professionaalne võitleja, tulebki nii tihti ringi astuda? «Ei, see on lihtsalt minu hasart spordi vastu – mulle väga meeldib poksida,» vastas Moisar naerulsui. Tema sõnul pole Eestis professionaalse võitlussportlase elu kuigi raske ning seda põhjusel, et konkurents on siinmail hõre.

«Üritusi on palju ja võitlejaid on vähe. See tähendab, et treenerid jõuavad meiega tegeleda. Tunnen end selle koha pealt mugavalt,» põhjendas ta, miks Eestis on hea olla profivõitleja.

Moisar on Eestis proovinud kätt ka promootoritöös, kuid on nüüd pigem vaikseks tõmmanud. Ta on veel noor ning ei suuda aega ürituste korraldamise ja ise ringi astumise vahel optimaalselt ära jagada. «Kui ma ükspäev võistlemise ära lõpetan, küll ma siis saan hakata ka oma projekte korralikult käima tõmmata,» ütles Moisar, kelle eesmärk on veel paar aastat ainult spordile keskenduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles