Vettel keerulisest MM-seisust: lihtne on igav!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vettel ees, Hamilton järel - hooaja teises pooles pole sellist vaatepilti palju näha olnud.
Vettel ees, Hamilton järel - hooaja teises pooles pole sellist vaatepilti palju näha olnud. Foto: Imago/ScanPix

Sebastian Vettel kaotab kuningliku vormelisarja F1 üldarvestuses praegu Lewis Hamiltonile vaid kolme punktiga, kuid pärast sel nädalavahetusel toimuvat Singapuri GP-d peaks järgmisel kuuel võidukihutamisel eelis olema juba Mercedest roolival suurkonkurendil.

Prognoosid näitavad, et Singapuri tänavarajal peaks Ferrari-Mercedese duellis jäme ots kuuluma Itaalia tiimile. Edasisel kuuel GP-etapil – Malaisias, Jaapanis, USAs, Mehhikos, Brasiilias ja Abu Dhabis – sobivad ringrajad juba rohkem Mercedestele.

«No ma oskan lugeda, aga mind väga paberil kirja pandu ei huvita. Need on kõik ringrajad, mis mulle meeldivad, nii et ma ootan neid võistlusi igati,» ei tee Vettel ESPNi vahendusel prognoosidest suurt numbrit. «Me olemegi siin ju võidu sõitmiseks, nii et kui see ongi keeruline, on kõik ikkagi hästi. Lihtne on igav.»

Vetteli sõnul töötavad mõlemad tippmeeskonnad palehigis, et konkurendiga hooaja lõpusirgel mingigi vahe sisse venitada. «Hetkel võib öelda, et Mercedesel on edu. Laupäeviti (kvalifikatsioonis – toim) on nad väga tugevad ja see annab ilmselgelt mingi panuse ka pühapäeva – tegu pole mingi saladusega. Aga ma arvan, et meiegi oleme tugevad ja pole vaja varjata, et leidub palju positiivset. Uued detailid on tulekul – nemad arendavad oma autot, meie enda oma, nii et ma ei muretse nende pärast. Mina keskendun sellele, mis toimub meie meeskonna sees, Ferraris, ja ma olen tuleva osas väga positiivselt meelestatud. Tuleb lihtsalt see ära oodata.» räägib neljakordne maailmameister.

Sakslase sõnul pannakse jõukorrad lõplikult paika ikkagi rajal: «Lõpuks on juures veel võistlusolukord, mida kunagi ennustada või paberile kirja panna ei saa. See ongi harilikult kõige põnevam hetk, ma olen selle suur fänn ja ootan põnevusega, mida selles olukorras teha suudame.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles