FIFA pihta tulistati järjekordsed süüdistused

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Gianni Infantino (vasakul) astus Venemaa asepeaministri Vitali Mutko kaitseks välja.
FIFA president Gianni Infantino (vasakul) astus Venemaa asepeaministri Vitali Mutko kaitseks välja. Foto: MLADEN ANTONOV/AFP

Rahvusvaheline Jalgpalliliit FIFA jätkab vanade trikkidega ning olulist rolli mängib siin rahvusvahelise alaliidu korruptsioonist puhtaks lüüa lubanud president Gianni Infantino – sedasi võiks kokku võtta FIFA juhtimiskontrolli komisjoni endise liikme Miguel Maduro üleeilse kõne Briti parlamendi ees. 

2016. aastal FIFA juhtimiskontrolli komisjoni eesotsa valitud portugallane Maduro sai tähtsal ametipostil olla vaid kümme kuud. Maduro enda sõnul lasti ta lahti seetõttu, et ta kuulutas Venemaa asepeaministri Vitali Mutko sobimatuks kuuluma FIFA nõukogusse.

«Seda võis juba nende reaktsiooni järgi öelda, et nad pole sõltumatu valvekoera rolli kandva osakonnaga harjunud. Mõnikord väljendasid nad rahulolematust, mõnikord ei oldud nõus otsuseid täitma,» rääkis Maduro oma kõnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles