Ajalugu teinud sloveenid avaldasid edu saladuse

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Goran Dragic viskas eilses poolfinaalis Hispaania vastu 15 punkti
Goran Dragic viskas eilses poolfinaalis Hispaania vastu 15 punkti Foto: OZAN KOSE/AFP

Sloveenia korvpallikoondis tegi eile ajalugu, pääsedes riigi ajaloos esimest korda EMil finaali. Meeskonna 18-aastane imelaps Luka Doncic ei taha aga kuuldagi, et võistkond peaks leppima hõbemedaliga. «Alustame nullist. Meil on suurepärane võimalus ning anname endast 100%,»sõnas Doncic Eurohoops.net vahendusel.

Sama meelt on võistkonna liider Goran Dragic. «Me pole ikka veel lõpetanud. Meil on üks mäng veel ees, meil on medal, aga kui me oleme juba nii kaugele jõudnud, siis miks mitte? Viimane mäng tuleb võimas lahing. Ükskõik, kelle vastu me ka ei mängi, tunnen, et oleme valmis!»

Kaksikduublini jõudnud Doncic lisas, et pole saladustki, et Sloveenia vedas finaali meeskonnatöö. «Olen meie kuttide üle väga uhke. Mitte ainult treenerite ja mängijate, vaid kõigi. Nad teevad head tööd. Olen ka fännide üle uhke. Meie saladus on, et oleme meeskond. Me toetame üksteist,» kinnitas ta.

Dragici sõnul on leitud hea tasakaal vanemate ning nooremate pallurite vahel. «See on kümnendi tiim! Sellel meeskonnal on midagi väga erilist. Mul on rõõm sellesse võistkonda kuuluda. Olen küll liider, aga nooremad mängijad tulevad mulle järgi. Üritan olla neile eeskuju. Olen häälekas nii platsil kui väljakult eemal. Ja seni on see toiminud. Oleme kõik samas paadis ning purjetame eesmärgini,» rääkis ta. 

Täna toimuvas teises poolfinaalis selgitavad Sloveenia vastase Venemaa ja Serbia. Euroopa meister selgub pühapäeva õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles