Tõnis Sildaru õnnetusest: Kelly ei proovinud midagi uut ega kukkunud tugevalt

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru Uus-Meremaa MK-etapil
Kelly Sildaru Uus-Meremaa MK-etapil Foto: Miles Holden/Red Bull Content Pool

Eesti suurim medalilootus Pyeongchangi taliolümpiamängudel, Kelly Sildaru, väänas Uus-Meremaal peetud treeninglaagris põlve. Kui tõsise vigastusega on tegu, peavad selgitama Eestis läbi viidavad uuringud, mille täpset aega ei osanud sportlase treenerist isa Tõnis Sildaru veel öelda.

Mis täpselt juhtus? Sildaru harjutas parajasti oma kõrvalala, rennisõitu, kus sai oma elu esimesel MK-etapil kirja oivalise teise koha. «Ei midagi rasket, ei midagi uut,» kirjeldas Tõnis Sildaru tütre põlve väänanud trikki, täpsemalt sellele järgnenud maandumist. «Mina, Kelly isegi ja kõik siin ümbergi ütleks, et sel kukkumisel ei olnud jõudu ega midagi, lihtsalt ebaõnne. Natukene ebaõnnestunud maandumine, suusad läksid risti ja palju polnud vaja. Seekord läks nii.»

Algselt pidanuks Sildarud jääma Uus-Meremaale laagrisse novembri alguseni, ent nüüd naastakse Eestisse, et minna uuringutele ning selgitada välja vigastuse täpne tõsidus. Pyeongchangi olümpiamängud algavad 9. veebruaril, kuid ilmselt oleks Sildarul OM-pääsme kindlustamiseks vaja võistelda veel vähemalt ühel MK-etapil, millest viimased peetakse 17-18 jaanuaril USAs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles