Ametlik: McLareni ja Honda õnnetu kooselu lõpeb käesoleva hooajaga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McLareni ja Honda teed lähevad hooaja lõppedes lahku.
McLareni ja Honda teed lähevad hooaja lõppedes lahku. Foto: HOCH ZWEI/imago/HochZwei/Scanpix

McLareni vormel 1 võistkond ja Honda teatasid Singapuri GP-l ametlikult, et nende õnnetuks osutunud koostöö saab käesoleva hooajaga lõpu. McLaren hakkab uuel hooajal kasutama Renault' jõuallikaid, seni prantslaste toodangu abil liikunud Toro Rosso tiim võtab aga omakorda kasutusele Honda mootorid.

Nii Honda kui ka McLareni juhid sõnasid, et tegu on mõlemale osapoolele parema sammuga. «Kahju, et pidime sellise sammu astuma enne oma eesmärkide täitmist, kuid tegime otsuse usus, et mõlemat ootab ees helgem tulevik,» vahendab väljaanne Autosport Honda presidendi Takahiro Hachigo sõnu. «Honda jätkab McLareniga ühist võitlust tänavuse hooaja lõpuni, uuel aastal ja järgmistelgi aastatel tegutseme aga vormel 1 sarjas edasi.»

«Me pole kunagi kahelnud Honda pühendumises – nad on tõestanud, et on võidu- ja uuendusmeelsed. Kuid mitmel põhjusel pole meie koostöö olnud särav. Miski ei jäänud tahtmise taha, ent mõlemal on aeg oma teed minna. Loodame, et Honda sugune suur nimi jõuab tagasi tippu, meie ala on nende osalemist väärt,» lisas McLareni tegevjuht Zak Brown.

McLareni ja Honda koostöö tõi 2015. aastal kaasa vaid kuus punktikohta, ehkki tiimis sõitsid Fernando Alonso ja Jenson Button. Mullu jõudis Alonso punktidele kaheksa ja Button seitse korda, tänavu peetud 13 etapil on Alonso punkte teeninud kaks korda ja Stoffel Vandoorne vaid ühe korra. Viiendast kohast kõrgemal pole ükski McLaren-Honda kahe ja poole aasta jooksul lõpetada suutnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles