Köln asus fännide mürgli järel Arsenali süüdistama

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möll Emiratesi staadionil
Möll Emiratesi staadionil Foto: Huebner/Hufnagel/imago/Jan Huebner

Euroopa jalgpalliliit UEFA alustas Euroopa liiga mängu Arsenal - FC Köln fännide mürglit uuriva distsiplinaarmenetluse ning eeldatavasti saavad trahvi mõlemad klubid. Seejuures süüdistavad sakslased mäsu tekkimises Arsenali klubi piletipoliitikat.

Neljapäeva õhtul kell 20 algama pidanud kohtumine lükati Londonis tunni võrra edasi, sest Kölni fännid algatasid tribüünidel, aga ka Emiratesi staadioni läheduses mürgli. Põhjuseks oli piletite defitsiit – Kölni fännidele oli eraldatud 2900 pääset, aga mängule pääseda soovijaid oli vähemalt kümme korda rohkem. 

Sestap hankisidki paljud Kölni toetajad endale piletid Arsenali fännisektorisse, mis tekitaski probleemi ning rajas tee kaklusele. 

Kölni klubi tegi oma koduleheküljel ka avaliku pöördumise, kus heidab Arsenali klubile ette nende kehva piletipoliitikat. 

«Arvestades erakordselt suurt piletihuvi olnuks mõistlik – ja seda mitte ainult turvakaalutlustel - eraldada külalismeeskonnale rohkem kui 5% kõikidest kohtadest. Oli ilmne, et tuhanded Kölni inimesed hiilivad keeldudest kõrvale ja hangivad iga hinna eest endale pileti,» seisis avalduses. 

UEFA heidab Kölni klubidele ette nende fännide halba käitumist (sealhulgas pürotehnika kasutamine, turvatöötajatega kaklemine ja esemete väljakule loopimine), Arsenalile aga seda, et Emiratesi staadionil polnud trepid piisavalt hästi läbitavad ning erinevate klubide fännid said kergesti omavahel kokku puutuda. Kui suur trahv klubisid ootab, selgub lähipäevadel.

Vaata kaadreid mäsust ka «Spordireporteri» saatest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles