Serbia liider: ma treenin, usun ja unistan suurelt

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bogdan Bogdanovic
Bogdan Bogdanovic Foto: Lefteris Pitarakis/AP

Korvpalli kaheksa-aastase vahe järel EMil finaali jõudnud Serbia korvpallikoondise liider Bogdan Bogdanovic sõnas ajakirjanikele, et ideaalsest hooajast on puudu vaid EM-kuld.

Fenerbahcega korvpalli Euroliiga võitnud, seal finaalis kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud ning ka Türgi meistriks tulnud Bogdanovic rääkis, et EMil finaali jõudmine on talle suureks auks. 

«See on nii minu kui terve uue generatsiooni esimene EM-finaal. Ma ei teagi, mida öelda, ma olen lihtsalt nii õnnelik! Oleme vaimselt selleks juba valmis,» rääkis ta ning lisas, et seljataga on uskumatu hooaeg. Mis on serblase edu alus? «Ma treenin, usun ja unistan suurelt,» vastas ta.

Bogdanovic oli pärast kohtumist kerge jutuajamine ka vastaste koljati Aleksei Švediga, kes tõi eilses poolfinaalis 33 punkti. «Ta ütles mulle, et ma olen hull, aga ma vastasin talle: «Meister, sa viskasid igas mängus 30 punkti, aga tähtis on see, kes finaali jõuab!»»

Bogdanovic rõhutas, et nelja aastaga on jõutud finaali nii MMil (2014), olümpial (2016) kui nüüd EMil, kuid kuld on seni puudu. «Peame kulla jaoks energia leidma. Aga see on korvpall, sloveenid on küll kõik mängud võitnud, aga närvid…» jäi Bogdanovicil lause lõpetamata, sest meeskonnakaaslased kutsusid teda tähistama.

Meeskonna peatreener Aleksandar Djordjevici arvates on Sloveenia finaalis absoluutne favoriit. «Nad on suurepäraselt mänginud, neil on liidrid. Neil on võrratu meeskonnahing ja treenerid. Kolleeg Igor Kokoškov teeb head tööd. Kuid tahame selle finaali lõpetada teistsuguse tulemusega kui eelmistel kordadel!»

Vaata ka, mis toimus pärast mängu riietusruumis!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles