Andy Schleck: Gilbert oli liiga tugev

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philippe Gilbert koos pisipoeg Alaniga.
Philippe Gilbert koos pisipoeg Alaniga. Foto: AFP/SCANPIX

Jalgrattamaailma kõige kuumem nimi on belglane Philippe Gilbert. Kümne päeva jooksul neli ühepäevasõitu võitnud Omega Pharma tiimi liidri üleolek Liege-Bastogne-Liege’i klassikul oli niivõrd võimas, et isegi Leopardis pedaalivad vennad Andy ja Fränk Schleck kahekesi ei saanud talle vastu.



Gilbertist sai itaallase Davide Rebellini kõrval kolmas rattur, kes jäänud ühel aastal löömatuks kõigil kolmel Ardenni klassikul. «See on mu senise karjääri ilusaim päev,» rõõmustas Gilbert. «Müts maha Schleckide ees. Nad üritasid mind enda kontrolli all hoida. Schleckid tegutsesid õigesti kuni lõpuni ja nemad olid ainsad ratturid, keda tõesti kartsin.»

Teise koha saanud Fränk Schelcki sõnul ei kahetse tema ega vend Andy midagi. «Olen pettunud, et Flandria tuuril ja Pariis-Roubaix’l sõitsid kõik meeskonnakaaslase Fabian Cancellara vastu. Meie ei tahtnud niiviisi teha. Sõitsime võidu, mitte Gilberti kaotuse peale. Seetõttu pingutasime tõsiselt ja tegime lõpus koos tööd,» selgitas Fränk Schleck.

«Me ei saanud midagi teha. Gilbert oli liiga tugev,» lisas Andy Schleck.

Eile 24. sünnipäeva tähistanud Rein Taaramäe (Cofidis) sai 77. koha, kaotades Gilbertile 7.35. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles