Korvpallitreener välismängijate kodustamisest: kindla eesmärgi puhul miks mitte? (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Visnapuu
Indrek Visnapuu Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Korvpalli EMil ajaloolise saavutusega hakkama saanud ning finaali jõudnud Sloveenia korvpallikoondise üheks edu pandiks on ameeriklasest eesliinimängija Anthony Randolph, kelle pärast muudeti Sloveenia kodakondsusseadust. Kas sellise sammu võiks astuda ka Eesti?

Korvpallitreener Indrek Visnapuu rääkis ETV spordisaates, et kui kindlast eesmärgist on tõesti puudu ainult üks konkreetne mängija, keda on võimalik välismaalt sisse tuua, oleks ta ettevõtmisega päri. «Miks mitte, kui reeglid seda lubavad,» täpsustas ta.

Visnapuu jaoks Sloveenia näitel Randolphi lisamine probleem pole. «Ei, ma olen selles korvpallis nii palju olnud ning riikide korvpall pole enam selline nagu ta oli 20-25 aastat tagasi, kui aeti asja ainult oma meestega. Nagu maailm, nii on ka korvpall muutunud rahvusvaheliseks ja globaalseks.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles