Avaldati Soome hokilegendi verise peksujuhtumi video

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimo Summanen (paremal)
Raimo Summanen (paremal) Foto: Maksim Bogodvid/RIA Novosti

Soome väljaanne Seiska avaldas sel nädalal uudise, et hokilegend Raimo Summanen käis eelmisel nädalavahetusel Helsingi kesklinnas pummeldamas ja sattus kaklusesse. Nüüd avaldas Seiska juhtunust ka videoklipi, mida on võimalik vaadata siit.

Seiska kirjutab, et 55-aastane Summanen veetis õhtut klubis nimega Alcatraz Exclusive Club, kus toimuvad striptiisietendused. Sealt väljudes – õigemini tõsteti mees kell pool neli öösel lihtsalt ukse taha – algatas kunagine Soome koondislane aga löömingu juhusliku möödujaga. Pealtnägija tunnistuse kohaselt lõi Summanen teist meest kümmekond korda, sellal kui ohver juba maas lamas.

Videos karjub Summanen: «V*ttu, no lase käia!» Peksmine lõppes alles siis, kui üks pealtnägijatest sekkus ja Summaneni maaslamajast eemale tiris. Ohvriks sattunud mees suutis kutsuda politsei, kuid Summanen lahkus sündmuspaigalt enne mundrimeeste kohalejõudmist.

Praegu ei tööta Summanen ühegi klubi juures, ent veel eelmisel hooajal juhendas ta Espoo meeskonda. Tema hooaeg lõppes aga juba märtsis, kui talle määrati kaheksamänguline juhendamiskeeld – Summanen oli kohtumises Hermese klubiga sõimanud vastaste peatreenerit Antti Karhulat ja roppused jõudsid avalikkuse ette. Espoo United sai peatreeneri tembu eest 4000 euro suuruse rahatrahvi.

Summanen valiti 1982. aastal NHLi ning ta mängis seal Edmonton Oilersi ja Vancouver Canucksi eest. 1995. aastal tuli ta Soome koondisega maailmameistriks ja alustas siis treenerikarjääri. Juhendajana viis ta Soome 2004. aastal MM-hõbedani, kuid sai siis koondise juurest hundipassi, kuna läks mängijatega tülli. 2010. aastal määrati ta Omski Avangardi meeskonna peatreeneriks, kuid enne KHLi poolfinaali otsustavat seitsmendat mängu Summanen vallandati. Väidetavalt oli Summanen taas mängijatega tülli pööranud, kutsudes klubi suurimat staari Jaromir Jagrit ühel hetkel isegi rusikavõistlusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles