Eesti kaotas Türgile ja jäi A-divisjoni kohast ilma

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Rump (paremal) pealelöögil mängus Kreekaga.
Ragnar Rump (paremal) pealelöögil mängus Kreekaga. Foto: Eesti rannajalgpalli liit

Rannajalgpalli Euroliiga B-divisjoni finaalmatšis kaotas Eesti meeskond Türgile 2:4 (0:2, 0:2, 2:0) ja peab ka järgmisel aastal A-divisjoni ehk Euroopa 12 tugevama koondise heitlusi kõrvalt vaatama.

Kui kohtumise esimese 10 minuti jooksul omas Eesti kerget initsiatiivi, siis avakolmandiku (ametlik rannajalgpallimatš kestab 3x12 minutit) lõpus lõi Türgi kaks väravat – esimene kauglöögist tänu soodsale liivapõrkele, teine väravaesisest saginast – ning haaras juhtohjad.

Terve esimese kolmandiku tegi Türgi tarka survet Eesti väravavahile Markus Lukile, kelle löögid on reeglina Eesti ründemängu oluline osa, aga kes türklaste pressingu tõttu seda elementi seekord üldse tarvitada ei saanud. Äärtel tekkis küll seeläbi rohkem ruumi, ent enda hüvanguks Eesti meeskond seda pöörata ei suutnud.

Teine kolmandik algas sealt, kus esimene pooleli jäi – 15. minutil läks Türgi kauglöögist 3:0 ja 17. minutil Eesti kaitseprohmaka läbi 4:0 juhtima. Eesti meeskonna rünnak jäi hambutuks – kombinatsioonid olid Türgi kaitse jaoks läbinähtavad ning pealelöögid nadid.

Viimase kolmandiku alguses, 27. minutil lõi Sander Lepik värava, mis andis Eestile õrna lootus mängu päästmiseks. Kuigi korralikku survet Türgile rakendada ei suudetud, teenis Erol Kigaste 3.55 enne normaalaja lõppu ohtlikust kohast karistuslöögi ning vähendas Eesti kaotusseisu 2:4 peale. Enamaks jaksu polnud ja vastu tuli võtta kaotus.

Eesti mängis B-divisjoni finaalis kahe-aastase pausi järel. 2015. aastal kaotati A-divisjoni ehk Euroopa 12 tugevama sekka tõusmise otsustanud kohtumises Pärnus penaltiseerias Rumeeniale, nüüd siis Türgile. Seega mängib Itaalias, Terracinas peetud finaalturniiri alagrupifaasis Bulgaariast 4:2, Rumeeniast 5:2 ja Kreekast 2:1 jagu saanud Eesti rannajalgpallikoondis ka 2018. aastal Euroliiga B-divisjonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles