Lätlane käis uperkuuti, EM-tiitlid välismaale

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

VEEMOTO. Nädalavahetusel Viljandi järvel  toimunud veemotovõistlustel juhtus õnnetus Läti sportlase Roberts Minigsiga. Juhtum leidis aset laupäeva pärastlõunal kell 16 alanud võistlusklassi GT-30 esimeses võistlussõidus.

Viljandi järvel puhus laupäeval üpris kõva tuul ning mitte kõige raskem GT-30-klassi sõiduvahend võttis tuule alla, tegi õhus tagurpidisaldo ja maandus, kokpit ees, vette. «Mingis toodi kaldale ja vaadati üle. Tundus, et ta jalg oli paadist väljudes natuke kinni jäänud ja viga saanud. Igaks juhuks mingi haiglasse ja tehti röntgenipildid, et tuvastada, ega luu katki ole. Ei olnud,» rääkis Eesti Veemoto Liidu peasekretär Algo Kuus. Eile oli Minigs juba stardis tagasi.

Kui GT-30-klassis toimus Viljandis Eesti karikavõistluste etapp, olid jõuproovi põhisündmuseks Euroopa meistrivõistlused klassidele JT-250 ja T-550. Neist esimeses püüdis EM-tiitlit Eesti sportlane Stefan Arand, kes sai neljast sõidust kirja kolm teist ja ühe esimese koha. Leedu esindaja Nida Kilinskaite sai kirja kaks esimest ja kaks kolmandat kohta ning kuna kõige kehvem tulemus arvati maha, pälvis ülinapilt Euroopa meistritiitli. Nimelt andis esimene koht 400, teine 300 ja kolmas 225 punkti ning kui leedulanna kolme parema stardi summa oli 1025, siis Arandil 1000 punkti. Klassis T-550 võitis EM-tiitli lätlane Dmitrijs Anikejevs, kelle järel pälvis hõbeda Aivar Kommisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles